banner2
banner34

Devlet “kapatın” dediği şirketlerden bu hafta KDV beyanı istiyor

Corona Virüsü’ne önlem amacıyla benzin istasyonu, fırın ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler haricindeki işletmelerin kapalı olmasına karar veren Bakanlar Kurulu, işletmelerden “kapalı olun” dediği sürede Vergi Dairesi’ne beyanlarını sunmasını istiyor.

Devlet “kapatın” dediği şirketlerden  bu hafta KDV beyanı istiyor
banner45
banner46

banner37
Vergi Dairesi’nin yarından itibaren açık olacağı ve şirketlerin ayın 20’sine kadar sunmaları gereken KDV beyannamelerini sunmaları beklenirken, Bakanlar Kurulu’nun kararı doğrultusunda kapalı olan işletmelerinden böyle bir talepte bulunulması tepkiye yol açtı.

20 Mart’a kadar KDV beyannamesinde bulunmayanların cezaya tabi olacağını öğrenen muhasebe şirketleri, kapalı olmaları gerekirken bu işlemlerin bu işlemi nasıl yapılacağını tartışıyor. Müşterileri şirketlere ulaşan bazı muhasebe şirketleri, hiçbir şirketin önümüzdeki hafta bakanlar kurulu kararına göre açık olmayacağı için beyanname sunamayacakları yanıtını aldıklarını dile getirdiler.

Oluşan kaos karşısında Maliye Bakanlığı yetkililerine ulaşan muhasebe şirketi temsilcileri Kıbrıs Net Haber’e yaptıkları açıklamada 20 Mart’a kadar beyannamesini sunmayan şirketlerin cezaya tabi tutulacaklarını öğrendiklerini ve bu uygulamanın ertelenmesini talep ettiklerini kaydettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1