Cumhuriyteçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, sosyla medya hesabından yaptığı paylaşımla, ekonomiden eğitime, eğitimden sağlığa, sağlıktan tarıma ve daha birçok alanda planlama yapabilmek için verinin en önemli ana unsur olduğuna vurgu yaptı.

Meclis Başkanlığı’na yazılı sorular sorduğunu ifade eden Barçın, soruların 30 gün içinde cevaplanmak zorunda olduğunu ve cevaplarına yanıt gelir gelmez kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

Barçın'ın paylaşımının tamamı şöyle:

"Ekonomiden eğitime, eğitimden sağlığa, sağlıktan tarıma, tarımdan çalışma hayatına ve daha bir çok alanda planlama yapabilmek için veri en önemli ana unsurdur.

Bu verilerden de en önemlisi ülkede yaşayan kişi sayısı yani nüfustur.

Nüfus konusunda ise "Hükümet" edenlerin her biri kafasına göre bir rakam vermekte, bilimsel çalışma yapmayı reddetmektedir.

Meclis İç Tüzüğü'nün 101'inci maddesinin biz vekillere verdiği hakka dayanarak dün, şağıdaki soruları yazılı olarak sordum.

Başbakanlık ve/veya İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği 30 gün içerisinde sorulara yazılı cevap vermek zorundadır.

Yazılı cevap gelir gelirmez tüm verileri kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşacağımı ifade etmek isterim."

MH

May be an image of ticket stub and text

Nektarin, babutsa, molehiye, domateste limit üstü veya tavsiye dışı ilaç bulundu Nektarin, babutsa, molehiye, domateste limit üstü veya tavsiye dışı ilaç bulundu

Editör: TE Bilisim