banner2
banner34

Dışişleri Bakanlığı: "GKRY’nin tehditleri karşısında, hak ve menfaatlerimizi muhafaza etme kararlılığından vazgeçmeyeceğiz"

Dışişleri Bakanlığı: "GKRY’nin tehditleri karşısında, hak ve menfaatlerimizi muhafaza etme kararlılığından vazgeçmeyeceğiz"
banner45

Dışişleri Bakanlığı, iyi komşuluk ve huzur ortamının sağlanması için yürüttükleri bir politika olduğunu, ancak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tehditleri karşısında, hak ve menfaatlerini Anavatan Türkiye ile birlikte muhafaza etme kararlılığından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, GKRY Savunma Bakanı’nın son günlerde bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Adası’nı bir Helen adası olarak gördüğünü ve Kıbrıs Türklerini şehir ve köylerinden çıkarmayı hedeflediklerini açıkça söylediği kaydedilerek, “KKTC, iyi komşuluk ilkesi temelinde, egemen eşit iki devlet arasında yapıcı iş birliği ilişkisi kurulmasını şiar haline getirmiştir. Buna mukabil, Rum tarafı, son dönemde Adayı bir silah deposuna çevirmeye hız vermiştir. Silahlanma çabalarını örtmek isteyen GKRY, Ada ve etrafında yaşanan gerginliği, mesnetsiz iddialarla, Anavatan Türkiye’ye mal etmeye çalışmaktadır” denildi.

banner37
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Fransa ile saldırı helikopterleri satış anlaşması imzaladığı, füze sistemi, radar sistemleri ile diğer başka askeri malzeme temin etmeye yönelik çabalarını arttırdığının görüldüğü kaydedilen açıklamada, silah temini ve son dönemde askeri tatbikatları da artırmanın yanında Rum din adamlarına dahi atış talimi yaptıran Rum Savunma Bakanlığı ve Rum Ordusu’nun, Ada’daki sınır hattına ağır silah mevziisi yerleştirmeyi de sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, “Silahlanma faaliyetlerini arttırarak devam ettiren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ada ve etrafındaki gerginliğin tırmanmasının tek müsebbibi olduğu aşikardır” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1