banner2
banner34

Dışişleri Bakanlığı israfa geçit vermedi

Bugüne değin 10 milyon TL ödendi, Özersay’ın müdahalesiyle durduruldu

Dışişleri Bakanlığı israfa geçit vermedi
banner45
banner46

banner37
 

Yaklaşık dört yıl önce yabancı bir lobicilik şirketi ile yapılan sözleşmeyle şirkete her ay çok yüklü bir bedel ödenmekteydi. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay devletin kasasından dört yılda yaklaşık 10 milyon TL’den daha fazla para çıkmasına neden olan hizmet alım sözleşmesini göreve gelir gelmez sona erdirmek için adım attı ve kısa süre önce sözleşme sona erdirildi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı geçmişte de farklı lobicilik firmalarından hizmet satın almış ancak dört yıl önce yapılan bu sözleşmede olduğu gibi bu düzeyde pahalı bir hizmet alımı söz konusu olmamıştı. Bahse konu firmaların aldıkları ücret karşılığı bir yandan KKTC yetkililerine yabancı diplomatlarla görüşmeler ayarlama konusunda yardımcı oldukları, diğer yandansa yabancı gazete ve diğer yayınlarda yer alan yazılara yanıt niteliğinde yayınlara yardımcı oldukları biliniyor. Bahse konu firmalar aynı zamanda KKTC yetkilileri ile yabancı gazete ve dergilerde röportaj yapılması konusunda da yardımcı oluyorlar.

Özersay: Devlet malı deniz değil!

Bakanlar Kurulu kararlarında sona erdirilen sözleşme hakkında çıkan bilgi üzerine kendisiyle sosyal medya üzerinden temasa geçtiğimiz Kudret Özersay konu hakkında Yeni Bakış gazetesine açıklamada bulundu. Özersay “Bakanlığımız uzun süredir birden fazla şirket ile lobi hizmeti alımı için çalışmaktaydı. Şirket ismi ve rakamlar konusunda bir şey söylemek istemiyorum ama kısa süre önce bir şirket ile sözleşmemizi sona erdirdiğimiz doğrudur. Yapılan faaliyetlerin kapsamına ve aldığımız verime bakarak bunun, özellikle de yüklü rakamların israf olduğu sonucuna vardık ve sözleşmeyi sona erdirdik. Başka şirketlerle yararlı gördüğümüz hizmet alımı ilişkimiz devam ediyor ama sadece gerekli olduğu oranda. Siz de takdir edersiniz ki devlet malı deniz değildir. Bugüne kadar genelde bu şekilde davranıldığı için ülke kaynakları verimsiz şekilde boşa harcanmış oldu. Biz elimizden geldiğince bunun önüne geçmeye çalışacağız. Zaten vatandaşa verdiğimiz söz de bu yöndeydi” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1