banner2
banner34

Dizdarlı'dan Asil Köylü heykeline destek

Dizdarlı'dan Asil Köylü heykeline destek
banner45
banner46

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski başhekimi Bülent Dizdarlı sosyal medya hesabından Girnede yapılacak olan Asil Köylü heykelinin yapımını desteklediğini açıkladı.

Dizdarlı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

HEYKELİ DESTEKLİYORUM (2)

Bir ay kadar önce Heykel’i destekliyorum başlıklı yazımı yazmıştım. Şu ARUCAD’un Girne dağlarına dikmek istediği heykelin yapımını desteklediğimi beyan etmiştim. Daha sonra Sosyal medyada aleyhte bir propoganda başladı. Bu yayınlar o kadar çoktu ki şaşırmamak elde değildi. Bir sürü de iddia vardı. beni en çok rahatsız eden ise ÇED raporu olmaması ve Heykelin altında AVM kurulacağı şeklinde olanlardı.

banner37
Merak ettim . Gittim projeyi yerinde görmek istedim. Bu isteğimi yetkililer olumlu karşıladılar . Sorduğum her soruya da samimiyetle cevap verdiler. Heykelin şu bazılarının yakışıksızca başka nitelikler verdiği diz kısmında bir kafeterya ile bir souvenir shop dışında alış veriş olanağı sağlayacak yer olmadığını öğrenmek beni rahatlattı.

Doğrusu edindiğim bilgiler ışığında bu heykelin bu kadar eleştiri almasını doğru bulmuyorum. Çünkü , etrafımızda kaçak yapılanmanın sürüp gittiği bu dönemde, bu insanlar tamamen kendileri tarafından finanse edilecek bu projeye gerekli izinleri almadan başlamayı akıllarından dahi geçirmiyorlar.

İnsanlar yaşadıkları çağa ait eserleri dünya kültürüne bırakırlar. Örneğin Krallıklar döneminden kalan Salamis ve Soli kent kalıntıları, Şövalyelerin bıraktığı St Hilarion kalesi, Lüzinyanların Bellapais manastırı, Venediklilerin Surları, Osmanlının Cami ve Hamamları. İngilizin Mahkeme binaları vs gibi.

Ben bu heykelin yüzlerce yıl sonra günümüzün eseri olacağına inanıyorum. Sırf bu inancım bile Asil Köylü Heykelini destekleme nedenimdir.

Şimdi isteyen beni arkadaşlıktan çıkarabilir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1