banner2
banner34

Dizdarlı: Özkurt davası istinafta, meclis af çıkartamaz

Dizdarlı: Özkurt davası istinafta, meclis af çıkartamaz
banner45

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim yasağı kararına uymadığı gerekçesiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi tarafından 2 ay hapis cezası verilen Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meyrem Özkurt için Cumhuriyet Meclisi’ne avukatı Feyzi Hansel tarafından özel af çıkartılması talebiyle Dilekçe verildi.

Bu dilekçe bugün Cumhuriyet Meclisi’nin Ombudsman Komitesi'nde görüşülecek. Eski Ombudsman Emine Dizlarlı yaşanan bu durumla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Dizdarlı, K.K.T.C. Anayasası’nın 136. Maddesine istinaden, anayasaya ve hukuka uygun bir şekilde karar verildiğini söyledi.

banner37
Hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve yargıçlara emir ve talimat veremeyeceğine dikkat çeken Dizdarlı, genelge gönderemeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağını vurguladı.

Dizdarlı: “Görülmekte olan bir dava hakkında Cumhuriyet Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir demeçte bulunulamaz. Yasama ve Yürütme Organları ile Devlet Yönetimi makamları, mahkeme kararlarına uymak zorundadır” dedi.

Emine Dizdarlı son olarak, yargı sürecinin devam ettiğini anımsatırken, istinaf başvurusu neticelendirilmeden, Meclis’in ve Ombudsman Komitesi’nin kararı görüşemeyeceğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1