banner2
banner34

Doç. Dr. Ersoy: Sağlık ve Ekonomi gibi medya da zor günlerden geçiyor

DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim  Üyesi Doç.Dr. Metin Ersoy, pandemi koşullarının zaten zorda olan medya sektörünü daha da açmaza ittiğini belirtti.

Doç. Dr. Ersoy:  Sağlık ve Ekonomi gibi medya da zor günlerden geçiyor
banner45

DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim  Üyesi Doç.Dr. Metin Ersoy,  pandemi koşullarının zaten zorda olan medya sektörünü daha da açmaza ittiğini belirtti. Son yıllarda sermayenin medyaya olan ilgisinin bu dönem daha da arttığını belirten Ersoy,  medyanın büyük bir kısmının  Kamu Yayıncılığından  tetikçi ve bir baskı unsuruna dönüşmeye başladığını kaydetti. Süreci “Tehlikeli” olarak nitelendiren  Metin Ersoy, vatandaşın gerçek medyaya ve emekçilerine sahip çıkmasını istedi.

DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim  Üyesi Doç.Dr. Metin Ersoy, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemi koşullarında medyanın tavrı ve etkileşimini değerlendirdi.

banner37
Ersoy, bugün içinde bulunulan teknoloji çaağıyla birlikte medyanın da gelenekselden evrensele  doğru bir yöneliş içine girdiğini belirtti.

Metin Ersoy, “Tabi burada bir takım da sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı, örneğin her birey haberci edasıyla bir şeyler yazıp çizmeye videolar çekmeye ve bunları toplumla paylaşmaya başladı. Elbette bu kişilerin en demokratik hakları ancak gazeteciliğin, etik, doğruluk ve tarafsızlık gibi önemli kuralları söz konusu . Pandemi süreciyle birlikte bir takım etik değerlerin dejenere olmaya başladığına tanıklık ettik. Bir başkalarının hassasiyet veya özel konuları bir gazeteci edasıyla deşifre edilmeye başlandı. Bu alanda da denetleyici bir mekanizmanın olmayışı beraberinde bir takım sorunları da getirdi” dedi.

Açıklamalarında, medya-sermaye ilişkilerine de değinen Doç. Dr. Ersoy, sermayenin son yıllarda medyaya karşı var olan ilgisinin pandemi nedeniyle daha da arttığını kaydetti.  Ersoy, salgınla birlikte medya sektörünün de büyük kayıplara uğradığına dikkat çekerek,  gelirleri düşen veya tamamen sıfırlanan bir kısım medyanın  sermayeye teslim olduğunu ifade etti.

Bu gidişi “Tehlikeli” olarak nitelendiren Ersoy, medyanın ana görevinin kamusal yayın olduğunu anımsattı. Metin Ersoy, bir süre önce hayata geçirilen Bilişim Yasası’nın  eksikliklerinden kaynaklanan sıkıntıların bazı çevrelere medya üzerinden avantajlar sağladığına dikkat çekerek, “Bilişim Yasası kesinlikle yeniden ele alınıp revize edilmeli, bu medyanın sesini kısmaaya yönelik değil tamamen içerik ve niteliğine uygun olarak düzenlenmeli” dedi. DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim  Üyesi Doç.Dr. Metin Ersoy

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1