banner2
banner34

Doç.Dr. Sonan: Bugünkü Milli Gelir oranları 2009’un altındadır

Doç.Dr. Sonan: Bugünkü Milli Gelir oranları 2009’un altındadır
banner45

UKÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sertaç Sonan, ülkenin bugün ekonomik bir darboğaz içinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Bugün kişi başına düşen Milli gelirimiz bile maalesef 2009’un altına düşmüştür. 2009’da Milli Gelir 13 Bin 930 Dolarken, bugün bu rakam 12 Bin 649’da geriledi” dedi.

UKÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sertaç Sonan, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında pandemiyle birlikte ülkede artan ekonomik sıkıntılara değindi. Sonan, “Zaten yıllardır var olan sıkıntılar pandeminin de daayatmaasıyla had safhaya ulaştı” dedi.

banner37
Esnaf ve Zanatkaarlar Odasının ortaya koyduğu işsiz ve kapanan iş yeri rakamlarının gerçekleri tüm çıplaklığıyla yaansıttığına dikkat çeken Sonan, bu gibi ortaya çıkması gereken Sosyal Devlet anlayışının ise maalesef görülemediğini vurguladı.

Sonan, Ülkede kamu sektörünün hep cazibe merkezi olarak nitelendirilmesine karşın, bugün gelinen aşamada “orta direk” olarak addedilen bu kesimin de borçlanarak yaşamak zorunda klaldığını belirtti.

Sertaç Sonan, ülkenin içinde bulunduğu duruma rağmen siyasetin süreci doğru yönetemediğini ve her geçen gün Türkiye’ye olan bağımlılığın daha da arttığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1