banner2
banner34

Doç.Dr. Sonan: Türkiye-KKTC , İktisadi Mali Protokolleri ,Kemer sıkma politikalarıdır

Doç.Dr. Sonan:  Türkiye-KKTC , İktisadi Mali Protokolleri ,Kemer sıkma politikalarıdır
banner45
banner46

UKÜ Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Sertaç Sonan,  rutin hale dönüşen Türkiye-KKTC  İktisadi  Mali Protokollerinin çok yeni bir şey olmamasına karşın, esas amacının KKTC’de “Kemer Sıkma” politikası olduğunu belirtti. Rahmetli Türkiye Cumhurbaşkanı Özal’ın Başbakanlığı döneminde ilk kez gündeme gelen protokollerle  buradaki yapının kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirtti.

banner37
UKÜ Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Sertaç Sonan,  Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında Türkiye ile KKTC arasında imzalanan dönüşen Türkiye-KKTC  İktisadi  Mali Protokolünü değerlendirdi.

Sonan, 80’li yıllardan itibaren yürürlüğe giren ancak KKTC tarafından 2003-2004 yıll dönüşen Türkiye-KKTC  İktisadi  Mali Protokollerinin arına kadar pek de yerine getirilmeyen protokol içeriklerinin AKP iktidarıyla birlikte değişim gösterip bir baskı unsuruna dönüştürüldüğünü söyledi.

Tarihsel süreçte Kıbrıslı Türklerin üretimden koparılarak kamuya yönlendirildiğini anlatan Sertaç Sonan, bugün itibarıyla ise siyasilerin çiftliğine dönüşen kamusal alanın ciddi bir soruna dönüştüğünü belirtti.  Türkiye’de AKP iktidarının başa gelmesiyle birlikte TC-KKTC protokollerinin baskı aracına dönüştüğüne dikkat çeken Sonan,  “Türkiye bugün KKTC’ye aktardığı kaynakların nasıl ve ne şekilde kullanıldığını yakından takip edip ona göre kaynak akışı sağlıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1