banner2
banner34

DOĞA İZCİLİK DERNEĞİ (DOĞA-İZDER) ŞEHİTLİKLERE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Doğa İzcilik Derneği , 43 izci ve lideriyle birlikte 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftasını anmak amacıyla Lefkoşa’daki şehitlikleri ve Girne Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

DOĞA İZCİLİK DERNEĞİ (DOĞA-İZDER) ŞEHİTLİKLERE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
banner45
banner46

Dernek açıklamasına göre, öğrencilere, Kıbrıs Türk Tarihi, 21-25 Aralık Kanlı Noel ve Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğu Mutlu Barış Harekatı anlatıldı. İzci ve liderlerin şehitliğe çiçekler bırakıp dualar etmesi ile ziyaretler son buldu.

banner37
Doğa İzcilik Derneği Yönetim Kurulu, 21 Aralık Şehitler haftası nedeniyle yayımladığı mesajda ise şöyle denildi:

“21 Aralık 1963 tarihinde Rumların başlatmış olduğu saldırılar sonucu 11 yıl süren mücadelede onlarca Türk şehit edilmiş, evinden toprağından  göçe zorlanmıştır. 20 Temmuz 1974  Mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türk Halkı  tarihini bilerek bu günlere gelmiştir. Yaşanan zulümler karşısında kahramanca mücadele eden şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkı ödenemez. Eğer biz bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlara borçluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.”

(HÖ) FOTOĞRAFLI

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1