banner2
banner34

"Doğa tahribatına engel olalım"

Sosyal Adalet Hareketi, kıyılarımız ve denizlerimizde yaşanan çevre kirliliği ve tahribatı ile ilgili bir bildiri yayınladı.

"Doğa tahribatına engel olalım"
banner45

Bildiride, yerel yönetimlere ve hükümete, doğa tahribatına engel olmaları, ihmal ve suçu bulunanları tesbit ederek gerekli hukuki işlemleri başlatmaları ve eğer anayasaya aykırı olarak alınan izinler varsa derhal bu izinleri iptal etmeleri çağrısında bulundu.

Bildirinin tam metni aşağıdaki gibidir.

banner37
Girne'de lağım suları denize akıyor. Halkın malı olan plajlarda dozerler imtiyazlı kesimler için özel plaj yapıyor. Yıllar içinde ormanlarını yok ettiğimiz adamızın kıyılarını ve denizlerini de yok etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kıyımda hepimizin sorumluluğu var ama ülkeyi yönetmek için halktan oy isteyip iktidara gelen hükümetlerin sorumluluğu çok daha fazladır. Hiçbir siyasi parti, çevreyi talan edeceğini söyleyerek oy talep etmiyor.

Sosyal Adalet Hareketi, insan hayatına verdiği önemi, doğanın korunmasına ve dolayısıyla doğayı bizimle paylaşan her canlı hayata da veriyor. 

Hükümete ve yerel yönetimlere çağrımız, bu doğa tahribatına engel olmaları, ihmal ve suçu bulunanları tesbit ederek gerekli hukuki işlemleri başlatmaları ve eğer anayasaya aykırı olarak alınan izinler varsa derhal bu izinleri iptal etmeleridir. Bu konuya burda nokta koymadığımızı ve takipcisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1