banner2
banner34

Doktorların "mucize" dediği kovid-19 hastası 2 aylık entübe sürecini anlattı

Doktorların "mucize" dediği kovid-19 hastası 2 aylık entübe sürecini anlattı
banner45

İZMİR'DE KOVİD-19 TEŞHİSİ KONDUKTAN SONRA 2 AY ENTÜBE OLARAK YOĞUN BAKIM SERVİSİNDE KALAN VE BU SÜREDE 2 KEZ KALBİ DURAN 43 YAŞINDAKİ YALÇIN TOP, DOKTORLARIN ÇABASIYLA YAŞAMA TUTUNDU

HASTALIĞI ÇOK ZOR ATLATTIKTAN SONRA TABURCU EDİLEN YALÇIN TOP: "90 KİLO GİRDİĞİM YOĞUN BAKIMDAN 60 KİLO ÇIKTIM. ORADA NEFES ALMAK ÇOK ZORDU. HATIRLAMIYORUM AMA DOKTORLARIM BENİ SOLUNUM CİHAZINDAN AYIRMAK İSTERKEN KALBİM DURMUŞ. YİNE DE PES ETMEMİŞİM. ONUN İÇİN DOKTORLARIM BANA 'MUCİZE' DİYOR."

BEN DE DİĞER İNSANLAR GİBİ 'BU HASTALIĞA YAKALANIRSAM 14 GÜN YATAR İYİLEŞİRİM' DİYORDUM AMA ÖYLE OLMUYORMUŞ. HASTALIK CİĞERLERİ BİR ANDA SARIYOR"

İzmir, 15 Ekim 20 (T.A.K): İzmir'de Kovid-19 teşhisi konduktan sonra 2 ay entübe olarak yoğun bakım servisinde kalan ve bu sürede 2 kez kalbi duran Yalçın Top, doktorların çabasıyla hayatta kalarak sağlığına kavuştu.  

banner37
Bornova ilçesinde berberlik yapan 2 çocuk babası 43 yaşındaki Top'a temmuz ayında Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kovid-19 teşhisi kondu.

Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Top, sağlık durumunun kötüye gitmesiyle entübe edildi.

Top'un tedavisi devam ederken Kovid-19 teşhisi konan babası, eşi ve iki çocuğu sağlıklarına kavuştu. Hastalığı atlatan eşi Döndü Top, yoğun bakımda 2 ay kalan 20 yıllık hayat arkadaşını yalnız bırakmadı.

Bu süreçte iki kez kalbi duran Yalçın Top'u hayatta tutmak için yoğun çaba gösteren doktorlar, daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açılması) tedavisi uyguladı.

Uygulanan immün plazma tedavisine olumlu yanıt veren Top, rahat nefes almasının ardından 3 hafta daha hastanenin Kovid-19 servisinde tedavi gördü.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1