banner2
banner34

DP’nin Lefkoşa adayı Gencay Eroğlu

Demokrat Parti, 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde Lefkoşa Belediye Başkanlığı için Okyay Sadıkoğlu yerine sürpriz bir aday gösterdi

DP’nin Lefkoşa adayı Gencay Eroğlu
banner45

Ülkemizde 24 Haziran’da yapılacak yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmaları sürerken, Demokrat Parti (DP),  Lefkoşa Belediye Başkanlığı için sürpriz bir ismi aday gösterdi.

DP Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen parti meclisi toplantısında, Lefkoşa Belediye Başkanlığı için, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı ve Gençlik Dairesi eski müdürü Gencay Eroğlu’nun aday olması kararlaştırıldı.

DP Genel Merkezi’nde dün saat 14.00’te yapılan parti meclisinde alınan bu karar, DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından kamuoyuna açıklandı. Denktaş, Lefkoşa Belediye Başkan adaylığı için Gencay Eroğlu isminde karar kılındığını bildirdi.

Daha önce DP’nin Lefkoşa Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Okyay Sadıkoğlu’nun, bazı özel nedenlerinden dolayı kendi isteğiyle adaylıktan çekildiği belirtildi.

Konuyla ilgili KIBRIS’a açıklama yapan DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, daha önce aday olarak belirledikleri Okyay Sadıkoğlu’nun, kendi özel nedenlerinden dolayı adaylıktan çekildiğini, bunun ardından kendisiyle oturup aday için karar aldıklarını söyledi.

Lefkoşa’da DP’den aday gösterilen Gencay Eroğlu da yaptığı açıklamada, bundan memnuniyet duyduğunu belirterek, adaylık için bütün koşulların hazır olduğuna dikkat çekti.
“Sadıkoğlu’nun çekilme süreci siyasi değil, kendi kararı”

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, daha önce belirledikleri adayları Okyay Sadıkoğlu’nun kendi özel nedenlerinden ötürü adaylıktan çekilmesinin ardından yeniden farklı adaylar üzerinde çalıştıklarını ve seçimlerde hiç kadın aday olmamasını değerlendirerek, Gencay Eroğlu’na teklif götürdüklerini anlattı.

banner37
Parti meclisinin değerlendirmeleri sonrasında teklifi onayladığını ifade eden Denktaş, böylece bu yerel seçimlerin tek ve ilk kadın belediye başkan adayının ortaya çıktığını kaydetti

Okyay Sadıkoğlu’nun adaylıktan çekilmesinin herhangi bir siyasi karar olmadığını, tamamen kendinin almış olduğu bir karar olduğunu ifade eden Bakan Denktaş, “Lefkoşa’yı alacağız. Bunun başka çaresi yok. Lefkoşa yeni bir kadın aday ve başkana sahip olacak. Hakikaten Lefkoşa’nın, çok uzun bir zamandır, bir kadın elinin değmesine ihtiyacı vardı. Gencay Hanım, 30 yıl gibi uzun bir süredir yöneticilik yapan, bürokrasiyi bilen, sivil toplum örgütleriyle çok iyi ilişkileri olan ve siyasetin içerisinde büyümüş bir insan. Dolayısıyla elbette böyle bir karar vermeyi uygun gördük” dedi.

“Kimseden ‘öç alma’ gibi bir niyetimiz yok”

Denktaş, Gencay Eroğlu’nu aday göstermelerinin ardından bazı haber sitelerinde ve sosyal medya üzerinde yapılan “DP, UBP’den ‘öç almak istiyor’” gibi bazı söylemlerin, çekilecek bir tarafının bulunmadığını söyledi. Yapılan eleştiriler ve paylaşımların, ne Demokrat Parti’yi, ne de kendisini bağladığına vurgu yapan Denktaş, şu an için 40’a yakın belediye meclis üyeliği adaylığı başvurusunun bulunduğunu ve Lefkoşa için 24 kadın belediye meclis üyesi çıkarmayı düşündüklerini belirtti.

Serdar Denktaş, son derece iyi bir aday gösterdiklerini ve Lefkoşa’yı da kazanacaklarını kaydetti.

Eroğlu: “Her zaman herkese aynı mesafede durdum”

Gencay Eroğlu da yaptığı açıklamada, aday gösterilmesinde dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, adaylık için bütün koşulların hazır olduğuna dikkat çekti.

Yıllardır yaptığı çalışmalarda gerek özel, gerekse siyasi ve bürokrasi hayatında herkese eşit mesafede durduğunu ifade eden Eroğlu, siyasetten uzak durmanın imkânsız olduğunu söyledi.

İçinde yaşadığı toplumun ihtiyaçlarını iyi bildiğini ve yakın çevresindekilerin teşvikiyle siyasete girmeye karar verdiğini anlatan Eroğlu, DP’den böylesi bir teklifin yapılmasının kendisini onurlandırdığını ve uzun yıllar birlikte çalışma imkânı bulduğu Serdar Denktaş’tan gelen böyle bir teklifi geri çevirmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1