banner2
banner34

DP’yi bırakıp gittiler

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, siyaset hayatında birçok kez birlikte yola çıktığı arkadaşları tarafından ardı ardına ihanete uğradı… DP, bu durumu kendi içinde sorgulayacak

DP’yi bırakıp gittiler
banner45

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, siyasette yola çıktığı arkadaşları tarafından defalarca ihanete uğradı.

Aktif siyasete DP’yle başlayan birçok ismin daha sonra istifa edip, farklı partilerden aday olduğu gibi, farklı partilerden gelip DP’nin kapı açtığı isimler de daha sonra DP’den istifa edip yoluna farklı partilerle devam etti.

Bir dönemde Ulusal Birlik Partisi’nden istifa edip DP üyesi olan Ahmet Kaşif, İlkay Kamil, Hasan Taçoy, Ejder Aslanbaba, Türkay Tokel, Zorlu Töre, Ergün Serdaroğlu, Hamit Bakırcı gibi isimlerin DP’den ayrılmasının ardından parti, aynı durumu son seçimlerde de yaşadı.

Demokrat Parti’den milletvekili seçilen ve Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Özdemir Berova, erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından DP’den istifa etti ve Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) milletvekili adayı oldu.

Erken genel seçim öncesi kayıp yaşayan DP, seçim sürecinde de ağır darbe aldı.

2013 yılında DP’den milletvekili seçilen ve Meclis Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Avkıran Alanlı ile DP üyeleri Hüda Hüdaverdioğlu, Mahmut Hüdaverdioğlu, Muhammed Shanableh ve Mehmet Ali Hüdaverdi, 7 Ocak seçimlerinde başka bir siyasi parti adayına destek verdi.

Bu tespit üzerine DP, söz konusu beş ismi partiden ihraç etme kararı aldı.

Özcafer: Rapor hazırlayacağız

DP Genel Sekreteri Afet Özcafer, son yıllarda DP’den istifa ederek, başka partilere geçen isimlerle ilgili önceki akşam gerçekleşen toplantıda değerlendirme yaptıklarını açıkladı. Bu konuda özeleştiri de yapılması gerektiğini ifade eden Özcafer, bu nedenle bir süre bekleme kararı aldıklarını anlattı.

Özcafer, bu konuda gerekli çalışmaları yapıp, bir rapor haline getireceklerini ve bu şekilde değerlendireceklerini belirtti. Bilinçli bir şekilde ve verilerle hareket etmenin en doğru yöntem olacağını kaydeden Özcafer, bir süre daha bekleme kararı aldıklarını yineledi.

DP’ye katılan 8 kişiden geriye bir kişi kaldı

2013 yılında Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) istifa ederek, DP’ye katılan Ahmet Kaşif, İlkay Kamil, Afet Özcafer, Hasan Taçoy, Ejder Aslanbaba, Türkay Tokel, Zorlu Töre ve Ergün Serdaroğlu; Demokrat Parti Ulusal Güçler’in oluşumunu sağladı.

2013 yılından UBP’den istifa ederek DP’ye katılan 8 milletvekili arasından sadece Afet Özcafer, DP’deki mücadelesine devam etti.  Şu anda DP Genel Sekreterliği görevini yürüten Özcafer, 2013’te gerçekleşen genel seçimde de, son gerçekleşen genel seçimde de milletvekili olamadı.

Bakırcı ve Dinçyürek de UBP’ye geçti

Özdemir Berova’ya benzer bir şekilde milletvekili olmak için ilk kez DP-UG’den aday olan Hamit Bakırcı ve Hakan Dinçyürek de daha sonraki seçimde UBP’den aday oldu.

banner37
2013 yılında gerçekleşen seçimde DP’den milletvekili seçilip, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olarak atanan Bakırcı, 2014 yılının kasım ayında DP’den istifa etti ve UBP’ye geçti.

Ancak son seçimlerde Bakırcı, UBP’nin aday adaylarını belirlemek için yaptığı seçimle liste dışı kaldı ve aday olamadı.

Yine DP tarafından Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olarak atanan diğer bir milletvekili Hakan Dinçyürek ise 2016 yılının mart ayında DP’den istifa etti. Yasa gereği hiç bir partiye geçemeyen Dinçyürek, kısa süre önce gerçekleşen seçime UBP listesinden katıldı ancak milletvekili seçilemedi.

Taçoy ve Töre, hem DP’de hem de UBP’de kazandı

Milletvekilliğine UBP’yle başlayan Hasan Taçoy ile Zorlu Töre, 2013 yılında UBP’den istifa ederek, Demokrat Parti Ulusal Güçler’e geçti.

Zorlu Töre, 2014 yılının mayıs ayında DP’den istifa ederek, UBP’ye geri dönerken; Taçoy ise 2016 yılının mart ayında UBP’den istifa etti. Ancak Taçoy bir sonraki seçime kadar yasa gereği olarak herhangi bir partiye katılamadı.

Hasan Taçoy kısa süre önce gerçekleşen seçimde ise yarışa UBP listesinden katıldı ve kazandı.

Kamil ve Tokel, DP’de kazanamadı

2013 yılında UBP’den istifa ederek, Demokrat Parti’ye geçen 8 milletvekilinden ikisi olan İlkay Kamil ve Türkay Tokel, DP listelerinden girdikleri yarışı kazanamadı.

Her iki isim de kısa süre önce gerçekleşen seçimde aday olmadı.

Serdaroğlu aday olamadı

Yıllarca UBP’den aday olup, milletvekili seçilen ve daha sonra DP-UG’ye katılarak yine milletvekili olan Ergün Serdaroğlu da DP-UG’yi bırakıp, UBP’ye geri dönen milletvekilleri arasında...

2013 yılında DP-UG’ye katılan Serdaroğlu, 2014 yılında UBP’ye geri döndü. Ancak UBP üyesi, milletvekilliği yarışına katılmak isteyen Serdaroğlu’nu sandıkta bıraktı. Serdaroğlu son seçime katılamadı.

Aslanbaba ihraç edildi...

UBP’den istifa edip, DP-UG’ye geçen bir diğer milletvekili Ejder Aslanbaba ise 2013 yılında gerçekleşen seçimde aday olamadı.

2014 yılında DP-UG’den ihraç edilen Aslanbaba, daha sonra Yeniden Doğuş Partisi’nden aday oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 07:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1