banner2
banner34

Dr. Beşiktepeli: İki Egemen Devlet hayalden öteye gidemez

Dr. Beşiktepeli: İki Egemen Devlet hayalden öteye gidemez
banner45

Dr. Zeki Beşiktepeli, bugün Cumurbaşkanı Tatar ve Türkiye’deki AKP iktidarının masaya getirmeye çalıştığı İki Egemen Devlet tezinin bir hayale ürününden öteye gidemeyecek bir yaklaşım olduğunu söyledi. Beşiktepeli, “Federasyon 65 yılından beri bir Türk tezi olarak masaya konulmuştur ve 77-79 Doruk Antlaşmalarından beri de ilgili bütün BM kararlarında yer almıştır, bunu değiştirmeye çalışmak mümkün olmadığı gibi kabul ettirmek de mümkün değildir” dedi.

Dr. Zeki Beşiktepeli, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Parola” programında Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

banner37
Beşiktepeli, Türk tarafının Cenevre’de gerçekleşecek 5+BM toplantısına yeni bir görüşmüş gibi İki Egemen Devlet teziyle gitmeye çalıştığını anımsatarak, “Bunu önce BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi, AB ve Uluslararası aktörlere kabul ettiremezsiniz. Federasyon 65 yılından beri bir Türk tezi olarak masadadır ve bu tez ilgili bütün müzakere süreçleri ile BM kararlarında da yer almaktadır. Tatar ve AKP bu görüşlerinde ısrar ederlerse günün sonunda kaybeden Türk tarafı olurken bundan kazançlı çıkacak tek taraf ise Rum Lider Anastasiadis olacak” dedi.

Türkiye’nin bu tezde ısrar etmesi halinde uluslararası aktörler tarafından büyük baskılara uğrayacağını anlatan Beşiktepeli, inancının günün sonunda AKP yönetiminin Federasyona döneceği şeklinde olduğunu kaydetti.

Beşiktepeli, “Türkiye ekonomik olarak çok zor bir durumdadır, bölgeder husumeti olmayan hemen hemen tek bir ülke bile bulunmamaktadır. Bu koşullar altında Türkiye’nin İki Egemen Devlet tezini çok ileriye götüreceğine inanmıyorum. Esas olan Türkiye bu blöften geri dönecek ve Tatar’da sonunda yalnız kalacak” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1