banner2
banner34

Dr. Gürkut: Kadınlarımız bu dönemde kahve partisi ve komşu ziyaretlerinden vazgeçsin

Dr. Gürkut: Kadınlarımız bu dönemde  kahve partisi ve komşu ziyaretlerinden vazgeçsin
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanın Dr. Gürkut, Son analizlerin  en çok yayılmaya ev hanımlarının neden olduğunu belirterek, “.Ev hanımlarımızdan ricamız kahve partileri ve komşu ziyaretlerinden vazgeçmeleri yönündedir, aksi bu salgının daha da yayılmasına neden olacak ve bu da toplumumuz için bir felaket getirecek”

Dr. Özlem Gürkut,  Kovid 19 virüsünün 3 ülkede 3 farklı mutant şekline rastlandığını anımsatarak, KKTC’de şu an sadece İngiltere’de görülen mutantın saptandığını diğerlerinin de saptanması ve virüsün toplumdaki yaygınlığını tespit etmek için test sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Dr. Özlem Gürkut, virüsle mücadelede, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin bünyesinde yer alan diğer alt komitelerin de bir an önce oluşturulması gerektiğini belirtti. Dr. Gürkut, virüsü önlemenin yolunun bilimden geçtiğine işaret ederek, siyasilerin bu gerçeği  kabul ederek  bu yönde atım atmalarını talep etti.

banner37
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanın Dr. Özlem Gürkut, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemiyle ilgili yürütülen çalışmaları anlattı. Gürkut, on günlük kapanmayla birlikte vaka sayısındaki düşüşün aldatıcı olabileceği uyarısında bulundu.

Gürkut, “ Biz başından beri test sayısının artırılması ve buna göre ne kadar fazla vakaya ulaşabilirizi savunmaktayız. Bakanlığın günlük PCR test yapabilme kapasitesi en fazla 7 binlerde, oysa yerel bulaşın arttığı bu günlerde test sayısının artırılması gerekir. Bir aşamada 15 dakikada sonuç verebilecek ve dünyada da bugün güvenilirliği sağlanmış hızlı test kitleriyle daha fazla yol alabiliriz. Bir süreden beri Tabipler Birliği ve iş dünyasından bir takım girişimciler bu kitleri adamıza getirmek için çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın  da bu projeye desteğiyle bulaş oranını saptamada çok daha yol kat edeceğiz” dedi.

Dr. Özlem Gürkut, mutant virüs sayesinde hastalığın seyrinin daha da ağırlaştığına dikkat çekerek, bunun da zaten zorda olan sağlık sisteminin üzerine daha fazla yük bindiğini ifade etti. Devlete düşen görevlerin yanında vatandaşın da bu süreçte çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Dr. Gürkut, “Son analizler bize en çok yayılmaya ev hanımlarının neden olduğunu gösteriyor. Ev hanımlarımızdan ricamız kahve partileri ve komşu ziyaretlerinden vazgeçmeleri yönündedir, aksi bu salgının daha da yayılmasına neden olacak ve bu da toplumumuz için bir felaket getirecek”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1