banner2
banner34

Dr. Hızal: Devlet vatandaşı korumadan çok uzak, herkes kendini korusun

Dr. Hızal: Devlet vatandaşı korumadan çok uzak, herkes kendini korusun
banner45

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal, KKTC’nin Sosyal Devlet anlayışıyla uzaktan yakından alakası olmadığını belirterek, bu salgın döneminde vatandaşların hijyen, mesafe ve maske kurallarına uyarak kendi kendini koruması çağrısı yaptı.

banner37
TDP Genel Sekreteri Halil Hızal, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında yaptığı açıklamada, hükümetin yanlış politikaları nedeniyle salgında bu noktaya gelindiğini belirtti. Dr. Hızal, “Tatar hükümetinden Saner hükümetine bayramda açılım ardından Yılbaşında kumarhanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle şu an mutasyonlu virisü de ülkeye ithal ettik. Bugün gündemi değiştirerek Pilli’yi görevden aldılar ama sorun Pilli’nin görevden alınıp alınmamasından öte ülkenin içinde bulunduğu durumdur. Sağlıkçılar yorgun, hastanelerimizin altyapısın yetersiz, ekonomi dibe vurdu ve ülkede şu an aç insanlar var. Tüm bunlar yaşanırken ülkeyi yönettiklerini iddia edenler halkla dalga geçiyor” dedi.

KKTC’nin Anayasasında sosyal devlet ifadesinin yer almasına karşın bugünkü yapının sosyal devlet olgusundan çok uzakta olduğunu anlatan Dr. Hızal, “Vatandaşlarımızdan bir hekim olarak ricam kendi kendilerini korumalarıdır, çünkü bu devletin onları korumak gibi bir derdi yoktur” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1