banner2
banner34

Dr. Hızal: İki Devletli bir çözüm mümkün değil

Dr. Hızal: İki Devletli bir çözüm mümkün değil
banner45
banner46

TDP Genel Sekreteri Dr. Halil Hızal, Kuran kursları veya KKTC’de Din eğitimi konusunda Türkiye yöneticilerine yanlış ve eksik bilgi verildiğini, onların da işin doğruluk payını araştırmadan Kıbrıslı Türklerin değerlerine saldırmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. Hızal, “Türkiye bir taraftan Tatar vasıtasıyla 2 Devletli bir çözümü masaya sürmeye çalışırken aslında bunun gerçek olmadığını yine kendi söylem ve müdahaleleriyle ortaya koyuyor” dedi.

banner37
TDP Genel Sekreteri Dr. Halil Hızal, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Hızal, son yaşanan Kuran kursları olayıyla birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin zedelendiğini belirtti. Bu tür davranışların ne Türkiye ne de KKTC’ye bir yarar sağlamadığına dikkat çeken Hızal, “Bu gibi durumlarda devletlerin görevi doğru bilgiyi teyit edip ondan sonra bir sorun varsa muhataplarınızla bunu konuşmak, aksi fevri çıkışlar iki ülke il ilişkileri zarar verir. Türkiye bizim açımızdan önemli bir ülke her şeyden önce gönül bağımız var, siz dışa karşı KKTC’yi savunur gibi görüneceksiniz ancak kamuoyunuza böyle mesajlar vereceksiniz bu ilişkileri yıpratır” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, Cenevre’de gerçekleşecek gayrı resmi toplantıyı da değerlendiren Dr. Halil Hızal, burada ortaya konulması tasarlanan İki Devletli bir çözüm şeklinin kabul görmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Hızal, yerleşmiş BM parametrelerine göre adada çözüm şeklinin bir Fedarasyon olduğuna işaret ederek, “Siz BM Güvenlik Konseyi ve AB’ye burada ayrı bir devlet statüsünü kabul ettiremezsiniz” dedi.

Konuşmasının sonunda Pandemi süreciyle ilgili saptamalarda da bulunan Hızal, vakaların artmasıyla birlikte sağlık sisteminin zora gireceğini belirtti. Sistemin zorlanmasıyla birlikte vatandaşın büyük bir riskle karşı karşıya kalacağına dikkat çeken Halil Hızal, hükümetin süreci doğru yönetememesi sonucu vatandaşın da kurallara eskisi gibi uymadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1