banner2
banner34

Dr. Sıla Usar İncirli: Ülkedeki sorunlar Beşparmak dağlarını aştı

Dr. Sıla Usar İncirli: Ülkedeki sorunlar Beşparmak dağlarını aştı
banner45

CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, azınlık hükümetiyle ülkede oluşturulan sorunların Beşparmak dağlarını aştığını belirtti. İncirli, dün meclisin 11 saatlik maratonunda muhalefet ve kamuoyunun bilgisinden saklanan uçak seferleri üzerindeki kısıtlama kararının kaldırılmasının akşam saatlerinde duyurmasının “Ben yaparım olur” mantığının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülke gündemini değerlendirdi. İncirli, Sağlık eski Bakanı Ali Pilli’yi en fazla eleştiren bir milletvekili olarak, Başbakan Saner’in Ali Pilli’yi görevden alma şeklini tasvip etmediğini belirtti.

İncirli, “Sn Piili’nin bir çok hatası vardı, aşı programından hastanelerin altyapısına, hemşire alımından keyfi kararlarına kadar, ancak bir bakana haber bile vermeden saygısızca onu görevden almak etik değil” dedi.

Ülkenin Tatar hükümetiyle başlayan ve bugün de Saner’in Başbakanlığında ayyuka çıkan sorunlarla baş etmeye çalıştığına işaret eden Dr. İncirli, “Öyle bir noktaya geldik ki bugün ülkenin sağlık, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak yaşadığı sorunlar Beşpaarmak dağlarını bile aşmış durumdadır” şeklinde konuştu.

banner37
Başbakan Saner’in ülkedeki tüm kurumları Bay-pas edecek şekilde “Ben yaparım olur” mantığıyla Hareket ettiğini anlatan İncirli, dün meclisin 11 saatlik bir maraton gerçekleştirdiğini ancak hükümetin uçakların üzerindeki kısıtlama kararı aldığını meclisin bilgisine getirme gereği bile duymadan bu kararı akşaam saatlerinde birleşimin ardından yaptığını ifade etti.

Dr. İncirli hükümete, “Uçaklarla öğrencilerin geleceği söyleniyor, peki bu çocuklara PCR testlerini nerde nasıl yapacaksınız?, hangi karantina merkezlerinde konaklatacaksınız?. Maliye bakanı daha birkaç gün önce Karantina maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söylemişti, siz bu karantina bedellerini hangi kaynakla ödeyeceksiniz?. Bu gelecek olan öğrenciler ülkelerinde aşı oldu mu?, olmadıysa hangi aşıyla aşılayıp bulaşı önleyeceksiniz?” sorularını yöneltti.

Dr. Sıla Usar İncirli, ülkenin gerçek durumunun ortaya çıkabilmesi için bir an önce hızlı Antijen Test Kiti önerdiklerini anımsatarak, hükümetin ise maliyetin yüksek olacağını savunarak buna sıcak bakmadığını kaydetti. İncirli, “Bugün size maliyetli gelen Antijen Kitlerinin alımında kullanmayacağınız kaynak, yarın olası bir salgında katlanarak karşınıza çıkacak” dedi

Hükümetin organizasyon yapabilme yeteneği olmadığını ifade eden Sıla Usar İncirli, ülkenin içine düştüğü çıkmazdan ancak erken bir seçimle çıkabileceğini kaydetti.

Dr. İncirli salgından kurtulmanın en etkili yolunun bir an önce toplumun en az yüzde 70-75’ni aşılamadan geçtiğine dikkat çekerek bu yönde bir an önce adım atılmasının şart olduğunu ifade etti.

Açıklamalarında Kıbrıs sorununun çözümünün yaşananlarla birlikte bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Dr. Sıla Usar İncirli, “Bizim Sn Tatar’ın söylemlerindeki gibi maceraya değil adada İki Toplumlu, İki Kesimli ve Siyasi Eşitliğe dayalı bir Federasyona ihtiyacımız var. Kıbrıslı Türkler 2004 yılında bu iradeyi ortaya koydu ve o irade ordadır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1