banner2
banner34

DSİ ihalesi devam ediyor; Hedef Ağustos

DSİ ihalesi devam ediyor; Hedef Ağustos

DSİ ihalesi devam ediyor; Hedef Ağustos
banner45
banner46

Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Haber Kıbrıs’a yaptığı özel açıklamada, Geçitköy Barajı’nda 15 milyon Metreküp su bulunduğunu belirterek, bu kaynağın Ağustos ayı sonuna rahatlıkla yeteceğini söyledi.

banner37
Kullanım süresini uzatmanın tüketicinin elinde olduğunu belirten Oğuz, “Elbette suyu idareli kullanmak vatandaşlık görevi” dedi. Oğuz, konu ile ilgili sürekli olarak başta Türkiye Cumhurbaşkan Yardımcısı Fuat Oktay olmak üzere, ihaleyi yürüten Devlet Su İşleri ile sürekli temas halinde olduklarını vurguladı.

Oğuz, Haber Kıbrıs aracılığı ile şunları söyledi: "Ağustos ayı sonuna kadar gölette biriken suyumuz var. 15 milyon metreküp. Ayrıca, kendi kaynaklarınızın da sürekli bakımını yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti konuyla ilgili ihale sürecini başlatmış durumda. Boru üretimi sahilde yapılacak ve yüzdürülerek montaj alanına gönderilecek. Ayrıca, montaj işlemlerini de yüklenici firma yapacak ve bunun için özellikli beş gemi ve uzman personel gelecek. Tarih veremiyorum ama; bütçesi hazırlanan ihale Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak. DSİ’nin verdiği bilgi bu yönde. Halkımız zaten suyu idareli kullanma konusunda bilinçli. Sürekli olarak gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1