banner2
banner34

"Dünyayı başlarına yıkacağız"

Hayvancılar Birliği Başkanı Naimoğulları, hükümetle süregelen diyalog sürecine dair tavırlarının ne olduğunu net bir şekilde ortaya koydu:

banner45

Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “sorularla boğuşan hayvancılık sektörünün durumunun iyileştirilmesi için”, mevcut hükümet ve Tarım Bakanlığı’ndan bir dizi talepte bulunduklarını belirterek, diyalog sürecinin sonuçsuz kalması durumunda eyleme gideceklerini yineledi.

Mustafa Naimoğulları, akaryakıt başta olmak üzere üreticinin belini büken zamların geri alınması ve üretimde Güney Kıbrıs’taki gibi ‘renkli mazot’ uygulamasına geçilmesini de içeren bir dizi talepleri olduğunu hatırlattı.

Naimoğulları, taleplerine yönelik olarak mevcut hükümet ve Tarım Bakanlığı’yla istişarelerinin sürdüğünü belirtti.

Naimoğulları,KIBRIS Ekonomi’nin, “Söz konusu süreçten üretici yararına bir sonuç çıkmazsa meydanlara tekrar inecek misiniz?” sorusuna verdiği cevapta, hükümeti uyararak, “Kendilerine pazartesiye (bugün) kadar mühlet verdik. Bir sonuç alınamazsa, yurt çapındaki grevlerle dünyayı başlarına yıkacağız.”

banner37
Hükümeti, “Ekonomiyi de bilmiyorlar, üretimde akaryakıtın önemini de” sözleriyle eleştiren Naimoğulları, şöyle devam etti:

“Ülkemizde tarımda kullanılan akaryakıt bugün 4,14 TL oldu. Bir iş insanının Mercedes’e koyduğu mazotla üretici bir köylünün su motoruna koyduğu mazot aynı şekilde fiyatlandırılırsa, bu sektör nasıl devam edecek? Üreticiye aynen Güney’de olduğu gibi vergisiz ‘renkli mazot’ satılmalı. Hükümet bunu manifestosuna koydu ama şu ana kadar buna yönelik herhangi bir girişim de yapmadı.”

“Hükümet zamana oynuyor”

Hükümetle başladıkları diyalog sürecinin, hükümetin ve özellikle Tarım Bakanlığı’nın tecrübe eksikliği nedeniyle yavaş ilerlediğini savunan Naimoğulları, “Hükümet ve Tarım Bakanlığı zamana oynuyor zira her iki kanatta da ciddi bir tecrübesizlik söz konusu. 2017-18 bütçesi doğru yapılmadı, çünkü bütçe hazırlanırken sivil toplum örgütlerinin fikri sorulmadı” ifadeleriyle eleştirilerine devam etti.

“Sivil toplum örgütlerinden görüş almadan hazırlanan bütçe nedeniyle sivil topluma dair kurumlar birbiriyle çatışır duruma geldi, ki an itibarıyla bütün gayretimiz de zaten bu çatışmanın sokağa yansımaması” diyen Naimoğulları, “Üretimin batmasını isteyen bir zihniyetle ve bütün üretimin yalnızca iç piyasayı karşılayacak seviyede tutulmasını isteyen bir Tarım Bakanı’yla karşı karşıyayız. Hükümet, üretici ve tüketicinin değil; ‘tüccarın’ yanındaysa ve korkak davranarak imalatçıyı ezecekse, Güzelyurt’ta koyduğumuz uyarı grevini yurt sathına yayacak, ülkenin her yerinde sokağa ineceğiz. Pazartesiye kadar kendilerine süre verdik. Ümit ediyoruz ki bir uzlaşıya varılır zira aksi durumda dünyayı başlarına yıkacağız” uyarısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1