banner2
banner34

Eğitim Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Dürüst, şimdiye kadar üniversitelerde kayda değer bir olayın yaşanmadığını ifade etti ve ekledi

Eğitim Bakanı'ndan Önemli Açıklama
banner45

KKTC’deki bazı üniversitelerde PKK terör örgütüne destek verildiği iddialarını değerlendiren Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ülkede şu an için tehlike arz edecek bir durumun yaşanmadığını, ancak ileride de yaşanmaması için önlemler alınmasının şart olduğunu vurguladı.

banner37
 

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne açıklamada bulunan Bakan Dürüst, KKTC üniversitelerinin istedikleri zamanda veya istedikleri gibi öğrenci almasının önüne geçebilmek adına bazı düzenlemeler ve bir takım merkezi sınavların yapılmasının da gündemde olduğunu açıkladı.

Kıbrıs üniversitelerinde yaşanan siyasi kavgaların, eğitimden daha ön plana çıkmaya başladığı iddia edildi. Üniversitelerin durumu konusunda Haberal Kıbrıslı gazetesine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, üniversiteler için büyütülecek olayların yaşandığını görmediğini belirtti. Dürüst, “Üniversitede büyütülecek olaylar olduğunu görmedim. Ülkemizde şu an için tehlike arz edecek bir durumun olmadığını düşünüyorum. Çok büyük, kayda değer olaylar yaşanmadı. Fakat ileride bu tür olayların yaşanmaması için bazı düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1