banner2
banner34

Eğitim Bakanlığı ile DAÜ 31 Mayıs'ta “Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenleyecek

Eğitim Bakanlığı ile DAÜ 31 Mayıs'ta “Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenleyecek
banner45
banner46

KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE DAÜ 31 MAYIS’TA “MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI” DÜZENLEYECEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iş birliğinde “Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek. “Yaşam ve İş Becerileri” teması ile düzenlenecek olan söz konusu çalıştayın açılışı; 31 Mayıs 2022 Salı günü, saat 09:30’da, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek. KKTC’de mesleki eğitimin standardizasyonunun sağlanması, eğitim kalitesinin dünya ile bütünleşmesi ve sürdürülebilir esnek mesleki eğitimin elde edilmesini amaçlayan çalıştayda dört farklı çalışma grubu yer alacak. Çalışma gruplarında bakanlıklar, siyasi partiler, üniversiteler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden temsilciler yer alacak.

Gruplar ve Konu Başlıkları

“Yasa/Yönetim” başlığı, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın’ın başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; mesleki yeterlilik çerçevesi uygulanması için etkin mekanizma ve yöntemler, sertifika sisteminde ölçme ve değerlendirmenin standardizasyonu ile mesleki eğitimde yasalar, düzenlemeler ve sorumluluklar gibi konular tartışılacak.

banner37
“Programlar/Meslek Standartları” başlığı, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Murad Aktuğ’un başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; programların geliştirilme esasları, öğretim planları, öğretmen alan yeterlilikleri gibi konular tartışılacak.

“Okul ve Üniversite ile İş Hayatı, İstihdam İlişkisi” başlığı DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer’in başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; okul ve üniversitelerin yeterlilikleri, iş hayatına geçişler, okulların desteklenmesi gibi konular tartışılacak.

“Yaşam Boyu Eğitim” başlığı DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın başkanlığında görüşülecek. Bu başlıkta; okulların ve üniversitelerin yaşam boyu sorumlulukları, uygulanan programların ve eğitimlerin standardizasyonu, sertifikaların kabulü ve geçerliliği gibi konular tartışılacak.

31 Mayıs 2022 Salı günü saat 09:00’da kayıt ile başlayacak program kapsamında Açılış Töreni saat 09:30’da yapılacak. Törende KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın birer konuşma gerçekleştirecek. Dört ayrı salonda grup çalışmaları ile devam edecek olan çalıştay saat 16:00’da grup kararlarının açıklanacağı toplantı ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1