banner2
banner34

Ekonomide kriz içinde kriz yaşanıyor.

Son iki aydır TL nin döviz karşısındaki değer kaybını KKTC hükümetinin durdurma imkanı olmadığını beşik deki çocuk bile bilir.

Ekonomide kriz içinde kriz yaşanıyor.
banner45

Önemli olan hükümetin elektriğe, akaryakıta, tüp gaza, vb. Yaptığı zamlar dışında hangi ekonomik tedbiri aldığıdır. 

Toplu iflasların ayak sesleri duyulur olmuştur. İşyeri sahipleri kepenk indirmeye başlamış bile. Vatandaş çarşıya çıkmaya korkar oldu. Döviz borcu olan insanlarımız borcunu ödeyemez duruma düşmüştür. Ülkemizde kredi faizleri %20 üzerine çıkmıştır. Zorda olan esnaf ve iş sahipleri ne yapsın? Nereye başvursun?
İşte tam da bu noktada, ilgili bakanlık ve hükümet suskunluğunu bozmalı ve devreye girmeliydi. Bu yönde bir adım atıldı mı? Koskocaman bir "Hayır".

banner37
2018 yılı ilk 7 ayında öngörülen enflasyon oranı aşılmış olup %7,2 lik bir fark ortaya çıkmıştır. Bu yıl beklenen bütçe açığının 200 milyon TL üzerinde olacağı acı bir gerçektir. 

Hükümet yetkilileri bu koşullarda halkını yapılan zamlar altında daha fazla ezdirmemek için bütçe ihtiyacı , yeni krediler ve ekonomik tedbirler için çoktan Ankara ya gitmeli ve muhatapları ile görüşmeliydiler. Maalesef her konuda olduğu gibi bu ziyarette de çok geç kalmışlardır. 

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1