banner2
banner34

Elcil: Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu ilk alanlardandır

Elcil: Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu ilk alanlardandır
banner45
banner46

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  Cenevre’deki zirvenin 4+BM şeklinde gerçekleştiğini ve Kıbrıslı Türklerin iradesinin oraya yansımadığını kaydetti. Elcil, “Cenevre’de Kıbrıs üzerinden iğrenç bir pazarlık yapıldı, Sn. Tatar  eline Erdoğan yönetimi tarafından tutuşturulan kağıdı sundu, Sn. Tatar oraya Kıbrıslı Türkler adına değil de Ankara’nın atanmış memuru olarak gitti” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Elcil, Cenevre toplantılarında KKTC adına “Egemen Devlet” statüsü talep edilmesine karşın, aadanın kuzeyinde hiçbir zaman böyle bir yapının oluşmadığını kaydetti. Elcil, “Vatandaşına aşı sağlayamayıp Türkiye veya Kıbrıs Cumhuriyeti’nden bekleyenler, öğretmenlerini aşılayamayıp çocukların geleceğini çalanlar, ay sonu geldiğinde paramız yok diyerek Erdoğan’dan para bekleyenler nasıl egemen bir devleti savunurlar, bunlar kabile egemenliği bile değiller” şeklinde konuştu.

Elcil, Cenevre’de Türkiye’nin kendi çıkarları doğrultusunda bir takım kirli ve iğrenç pazarlıklar yaptığına işaret ederek, “Kıbrıslı Türkleri rehin alanlar kendi kazanımları için bu pazarlıkları sürdürüyorlar” dedi.

banner37
“Kıbrıs’ın Türkiye sorunu var” diyen Elcil, Grans Montana’dan beri çözümsüzlüğün mimarı olarak görülen Anastasiadis’in Türk tarafının sayesinde Cenevre’den zaferle döndüğünü kaydetti.

AKP yönetiminin çok zorda olduğunu belirten Elcil, “AKP’nin ödemekle yükümlü olduğu 192 Milyon Dolar dış borcu var ve bu sıkışmışlıkta Kıbrıs üzerinden pazarlıklarını sürdürüyorlar” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Tatar’ın “Osmanlı Torunuyum” ifadelerini de değerlendiren Şener Elcil, “Tatar yalan söylüyor ve bunu da Erdoğan’a yağ ve grasso çekmek için kullanıyor, Tatar’ın ataları ülkenin önde gelen İngiliz yandaşlarıydı” dedi.

Elcil, “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlıklarıyla ilgili bir soruya ise verdiği yanıtta, ülkede sürekli Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sövgüler düzenlerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını ilk alanlar olduğunu Tatar’ın da bunların en başında geldiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1