banner2
banner34

Elcil: Tetiği çeken de emri veren de suçludur

Elcil: Tetiği çeken de emri veren de suçludur
banner45

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Adanın Kuzeyinde Enosisciler türediğine dikkat çekerek, sendika olarak ilhak anlamına gelen bu düşünceye karşı asla geçit vermeyeceklerini belirtti. Elcil, Cumhurbaşkanı Tatar’ın AKP’nin emrinde bir memur olduğunu kaydederek, sıfır sorun politikasıyla yola çıkan AKP’nin bugün bölgede tüm ülkelerle sorunlu bir yapıya dönüştüğünü ve elindeki tek kart kalan Kıbrıs’ı kullanmaya çalıştığını ifade etti. Elcil, “ Kıbrıslı Türkler başından beri bu adada Enosise karşı mücadele verdiler, Rum-Yunan faşitlerin hedefi olan Enosis bugün bir grup Kıbrıslı Türk eliyle hortlatılmaya çalışılıyor, buna izin vermeyeceğiz, burada tetiği çeken de o emri veren de en az onun kadar suçludur” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. AKP yönetiminin alt yönetim olarak gördüğü Kuzey Kıbrıs’ta her alana müdahale ettiğini belirterek, basının da aynen Türkiye’deki gibi algı operasyonu noktasında kullanılmaya başladığını ifade etti.

Elcil, Cumhurbaşkanı Tatar’ın AKP’nin atanmış bir memuru olarak Kıbrıs’ta onun politikalarını yürütmeye çalıştığını belirterek, “Tatar’ın en son olarak kayıp insanların cenazelerini bile politik malzeme olarak kullanarak sağa sola saldırması bunun en büyük göstergesidir” dedi.

Elcil, Adanın Kuzeyinde Enosisciler türediğine dikkat çekerek, sendika olarak buna asla geçit vermeyeceklerini belirtti. Şener Elcil, “ Kıbrıslı Türkler başından beri bu adada Enosise karşı mücadele verdiler, Rum-Yunan faşitlerin hedefi olan Enosis bugün bir grup Kıbrıslı Türk eliyle hortlatılmaya çalışılıyor, buna izin vermeyeceğiz, burada tetiği çeken de o emri veren de en az onun kadar suçludur” dedi.

banner37
Elcil, adada bir çözümün mümkün olduğuna işaret ederek, “Hem Kuzey hem de Güney’deki barışseverler ortak paydada birleşip bu adanın ekonomik ve diğer tüm zenginliklerini bölüşüp kimseye muhtaç olmadan yaşayabiliriz, iki toplum geçmişte bunu başardı bundan sonra da başarabilir, şöven unsurlara karşı birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Tatar’a “Kaç gün ve nerede askerlik yaptın çık bunu halka açıkla” diye çağrıda da bulunan Elcil, Cumhurbaşkanının bu soruya yanıt verene kadar sormaya devam edeceğini kaydetti.

Türkiye ekonomisinin tamamen bittiğini ve biriken dış borçları karşılayamaz duruma geldiğini belirten Elcil, bu şartlar altında AKP’nin her an adada bir savaş çıkarabileceği uyarısında bulundu. Şener Elcil, “Diktatörlerin zafere ihtiyacı var” dedi.

KKTC hükümetlerini de AKP ve Erdoğan’ın atanmış memurları olarak nitelendiren Elcil, “Bugün Türkiye’den para gelmedi diye ağlıyorlar ve borçlanarak maaş ve diğer yükümlülüklerini yerine getirdiler, ya gelen ay ne olacak, alıştırıldıkları gibi gelen paraları dağıttılar, bir kenara 1-2 akçe koymayı bile düşünmediler ve ülke bugün bu durumda” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında siyasi partilere de eleştirilerde bulunan Elcil, ülkede 2 tür parti yapısı olduğunu belirterek, “1’nci grup mecliste sıra bana da gelecek diye görev bekleyenler, 2’nci grup ise meclis dışında olup da bir birileriyle didişenler ve ortak bir paydada buluşamayanlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1