banner2
banner34

Elektrikte bugünden itibaren süresiz greve gidiliyor!

El-Sen yazılı açıklamada bulunarak, 7 Haziran (bugün) itibari ile greve başlayacaklarını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Elektrikte bugünden itibaren süresiz greve gidiliyor!
banner45

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), kurumda çalışanlara direnişten başka yol bırakmadı. Kamuoyumuzu sürekli olarak bilgilendirerek ve halkımızın desteği ile hareket etmeyi temel ilke edinen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), 1 Haziran 2017 tarihinde yazdığı yazıyı kamuoyumuz ile paylaşmıştı. İşverenin çalışanların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan haklarını görüşerek mutabık kalınacak bir takvim ile çözme için son bir hamle yaptık. Ancak işveren sorunların barışçıl yöntemlerle çözümleme çabalarımızı sendikamızın zaafiyeti olarak algılamış görülmektedir.

banner37
2016 yılında verilmesi gereken iş elbiseleri verilmemiş, geç de olsa ihaleye çıkılmış, ihale bilinmez bir tarihe ertelenmiş, toplu sözleşme ve yasal hak olan geçici statüdeki personelin kadrolanması talebimizle adeta dalga geçercesine bilinmez tarihlere ertelenmeye devam edilmiştir. Greve katılan geçici statüdeki üyelerimiz ot sökmeyle görev adı altında cezalandırılma yoluna gidilmiştir.

Kamuoyumuzun ısrarla yanıt aradığı ve EL-SEN'in takipçisi olduğu kötü yönetimle ilgili sorularımıza yanıt vermeyen İşverenin, bunların zamanla unutulmasını beklentisini boşa çıkartacağız. Kötü yönetim örneklerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Yukarıda belirttiğimiz tüm konuları barışçıl girişimlerimizle çözme çabalarımızın sonuç vermemesi karşısında EL-SEN ve çalışanlar, işverene ve ilgili makamlara başka uyarı yapmadan meşru her yolla direniş eylemlerini 7 Haziran 2017 grev başlatacaktır. Bu eylemlerden halkımıza vermiş olunabilecek rahatsızlıkların sorumlusu bize başka yol bırakmayan KIB-TEK yöneticileri olacaktır.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1