banner2
banner34

Elmalı: Satır aralarına gizlemeye çalıştığınız niyet ayan beyan ortadadır

Elmalı: Satır aralarına gizlemeye çalıştığınız niyet ayan beyan ortadadır
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, TC-KKTC arasında imzalanan sözde İş Birliği Protokolü‘ne tepki göstererek, satır aralarına gizlemeye çalışılan niyetin ortada olduğunu belirtti

Yazılı açıklama yapan Elmalı, ülkede son yılların en karanlık döneminin yaşandığını belirterek, umutların yerle bir edildiği, geleceğe dair karamsarlığın doruğa çıktığı ve ülkeyi vatan sayan herkesin çocuklarının geleceğiyle ilgili endişeye kapıldığı en saygısız, en seviyesiz dönemden geçildiğini vurguladı.

“Dövizin artışı ve hayat pahalılığı ile alım gücü düşen halk bir yandan nasıl geçinirim, eve nasıl ekmek götürürüm, banka borçlarını, faturaları ne yapacağım, elektrik, benzin ve döviz artışıyla nasıl baş ederim, evin kirasını nasıl öderim diye kaygılanıp, psikolojik, ruhsal ve sinirsel dengesini korumaya çalışırken, diğer yandan imzalanan ‘Teslimiyet Fermanı’ ile ülkenin anahtarını ve iradesini devredenleri ve böylesi zor dönemde Kıbrıslıtürklere bunu reva görenleri dehşetle izlemektedir” diyen Elmalı, halkla dalga geçercesine, adına ‘İşbirliği Anlaşması’ denerek, gider azaltacak tedbirler alınacağı, ‘reformlar’ yapılacağı yazan belgede okul yapımı için 3 Milyon TL ayrılırken, saray yapımı için 620 Milyon TL ayrılarak halkın bunu kabullenmesini beklediklerini söyledi.

Elmalı şöyle devam etti;

“Sizin “Reform” anlayışınız, “gider azaltma” tedbiriniz bu mudur?

Yazdıklarınız, söyledikleriniz birbiriyle çelişki içermiyor mu?

İmzalanan belgede “Adada asli unsur olarak Kıbrıslıtürklerin varlığı Türkiye’nin vazgeçilmezidir” diyorsunuz ancak azınlık konumuna düşürüldüğünü ve her türlü demokratik hakkının elinden alınmakla karşı karşıya bırakıldığını görmüyor musunuz?

1960 Antlaşmalarından doğan hakla Kıbrıs Cumhuriyeti kurulurken imzalanan “Askeri İttifak” ve “Garanti Antlaşmasından” doğan hakla Türkiye burada değil midir? Kıbrıslı Türklerin bu adada yüzyıllardır var olma savaşı verdiklerini bilmiyor musunuz?

“Müdahale etmekten, değiştirmeye çalışmaktan, kendinizce terbiye vermekten vazgeçin!”

banner37
Yüzyıllardır bu adada yaşayan biz Kıbrıslıtürkler, hoşgörü, saygı, anlayışla, demokrasiye saygılı, laik değerlerimize, irademize, örf, adet, kültür, geleneklerimize, yaşam alışkanlıklarımıza, inançlarımıza saygı bekliyoruz.

Müdahale etmekten, değiştirmeye çalışmaktan, kendinizce terbiye vermekten vazgeçin!

Sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların gerçek demokrasilerin en önemli unsuru ve vazgeçilmezi olduğunu idrak edin ve saldırmaktan vazgeçin! Yürüttüğünüz Kıbrıs politikasının Türkiye’nin ve Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını korumadığının farkında değil misiniz?

“Satır aralarına gizlemeye çalıştığınız niyet ayan beyan ortadadır!”

Bilinmelidir ki: imzalanan protokolü kabul etmeyeceğiz!

Bilinmelidir ki: satır aralarına gizlemeye çalıştığınız niyet ayan beyan ortadadır!

Bilinmelidir ki: bu topluma, yaşam tarzına geleneklerine, alışkanlıklarına, kültürüne, benliğine, iradesine yapılmaya çalışılan her müdahale çok sert ve güçlü bir şekilde ters tepecek, bu ihaneti toplumuna yapan kuklalara karşı halk gereğini yapacaktır!

Kıbrıslıtürkler kendine biçilen bu gömleği giymeyecektir!

Yapanları ve yaptıranları da affetmeyecektir!”

Kaynak: Özgür Gazete

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1