banner2
banner34

EOKA fotoğrafını 20 Temmuz’da da Cumhurbaşkanlığı kullandı

EOKA fotoğrafını 20 Temmuz’da da Cumhurbaşkanlığı kullandı
banner45
banner46

Ülkemizde büyük tepkiye yol açan Devlet Piyangosu’nda Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafının kullanılmasına tepkiler devam ederken, aynı fotoğrafı 4 gün önce Cumhurbaşkanlığı’nın da kullandığı ortaya çıktı.

banner37
20 Temmuz günü Cumhurbaşkanlığı resmi twiter hesabından yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta müzakere yoluyla, adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir antlaşmadan yanayız. Bunun için mevcut iki tarafın egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün kabul edilmesi gerekecektedir” mesajı Türk bayrağı önünde EOKA’cıların poz verdiği tartışmalı fotoğrafla verildi.
Devlet Piyangosu’nda yaşanan tartışmaların ardından Cumhurbaşkanlığı twiter hesabından silindi. Ancak öncesinde alınan ekran görüntüsü sosyal medyada tepkilere yol açtı.
Cumhurbaşkanlığı’nın daha önceden kullandığı ortaya çıkan fotoğrafın devlet piyangosunda kullanılmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tatat, “ bu menfur olay karşısında üzüntüm çok büyüktür ve sorumlular hakkında başlatılacak olan soruşturmanın yakın takipçisi olacağım." Demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1