banner2
banner34

Erdoğan'dan net harekat mesajı

Erdoğan'dan net harekat mesajı
banner45

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.10'da başlayan ve yaklaşık 4 saat süren kritik toplantı sonrası 'Ulusa Sesleniş' konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TAKSİM SALDIRISI AÇIKLAMASI: CEVABINI SAHADA GÖSTERİYORUZ

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı hain bombalı saldırıya ikişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının ardından yurt içinde ve yurt dışında eylemle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandığını hatırlatarak "Biz bu tür saldırılarla verilen mesajları gayet iyi anlıyor ve cevabını da sahada gösteriyoruz" diye konuştu.

banner37
TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıda ve enerji krizine yönelik Türkiye'nin yaptığı tespitleri anımsatarak iş birliği çağrısının sürdürüleceğini vurguladı. Rusya ve Ukrayna ldierleriyle gerçekleştirilen temaslarla bölgede yaşanan krizin etkilerini en aza indirmeye çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taraflara yaptığımız telkinler sayesinde tıkanma aşamasına gelen tahıl sevkiyatının 120 gün daha uzatılmasını sağladık. Amacımız Rusya-Ukrayna savaşını tamamen bitirecek kapsamlı ateşkes ve barış anlaşmasına kadar bu temasları sürdürmektir" dedi.

'KİMSEYE HESAP VERMEYİZ'

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Binlerce kilometre öteden gelip her yeri yakıp yıkanlar Tükiye'nin hassasiyetine saygı göstermek zorunda. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. Hiç kimse Türkiye'nin adalet ve dayanışma odaklı politikalarından rahatsız olmasın. Kimse Türkiye'nin dostluk ve iş birliği temelli diplomatik açılımlarından rahatsız olmasın. Türkiye'nin güvenlik ve huzur çemberini genişletme amaçlı askeri harekatlarından rahatsız olmasın" ifadelerini kullandı.

EYT VE GEÇİCİ İŞÇİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı, yaklaşık 6 milyon vatandaşın merakla beklediği EYT ve geçici işçilerle ilgili çalışmaların en kısa sürede tamamlanıp kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarına yüksek lisans ve staj amacıyla yurt dışına personel göndermeleri amacıyla 352 kontenjan tahsis ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Kamu personelinin yurt dışı kariyer gelişimini desteklemek için açtığımız bu kadroların liyakat esasına göre kullanılmasını sağlayacağız. Adaylar bu kadrolar için başvurularını elektronik devlet sistemine entegre kariyer kapısı üzerinden yapabilecekler ve değerlendirme süreçlerini şeffaf bir şekilde takip edebilecekler" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1