banner2
banner34

Erdoğan seçim imzasını bugün atıyor! 14 Mayıs'ta Türkiye sandık başında

Erdoğan seçim imzasını bugün atıyor! 14 Mayıs'ta Türkiye sandık başında
banner45

Türkiye sandık başına gitmek için artık gün sayıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde AK Parti grup toplantısında seçimler için bir kez daha 14 Mayıs’ı işaret etmesi ile birlikte 6’lı Masa adaylarını belirledi. Baş döndüren ve sıkı görüşmelerin olduğu toplantının ardından 6’lı Masa cumhurbaşkanı adaylarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu. CHP lideri partisinin grup toplantısından yaptığı açıklama ile CHP kürsüsüne veda etti. Seçim çalışmalarına hızlıca başlaması beklenen Kılıçdaroğlu ayrıca adaylığına destek arayışı içerisinde olacak.

CUMHUR İTTİFAKI DA GENİŞLEME ARAYIŞINDA

Tüm bunlar yaşanırken Cumhur İttifakı’nda da çalışmalar hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. Seçim sürecinde bir oyun daha hesabı yapıldığı bugünlerde ittifakların genişlemesi bekleniyor. Cumhur İttifakı’na HÜDAPAR, Anavatan ve DSP’nin katılımı konuşulurken Yeniden Refah Partisi ile de istişarelerin sürdüğü ifade edildi.

banner37
ERDOĞAN SEÇİM İMZASINI BUGÜN ATIYOR

Seçim sürecinin başlaması için bugünü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını alacak. Karar, bugün veya yarın Resmi Gazete’de yayımlanacak. Seçimlerin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra YSK yarın toplanarak 28’nci dönem milletvekilliği seçimleri ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağını ilan edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.00'te seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına dair kararı canlı yayında imzalayacak.

İKİNCİ TUR 28 MAYIS’TA

İkinci tura kalması halinde ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta yapılacağı kararlaştırılacak. YSK, aynı gün milletvekilliğine aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa sürecini de başlatacak bir karar daha alacak. Kamu görevlilerinin istifa etmeleri için 7 gün süre tanınacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1