banner2
banner34

Erdoğan'dan Türkiye'ye yeni yıl mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yıl mesajı paylaştı.

Erdoğan'dan Türkiye'ye yeni yıl mesajı
banner45
banner46

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

Değerli vatandaşlarım, ülkemiz ve milletimiz bakımından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2018 yılını geride bırakıyor, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2019 yılına giriyoruz. Yeni miladi yılın aziz milletimiz başta olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum.

Geçtiğimiz yıl dolu dolu programlarla, ziyaretlerle geçirdik. Yurt içinde 90 ziyaretimiz oldu. Yurt dışında da 27 ayrı ülkeye, 29 ziyaret gerçekleştirdik. Ankara ve İstanbul’da çok yoğun çalışmalarım oldu. Türkiye’nin 2018’de de atılımlarını sürdürmesi için her türlü gayreti gösterdik.

Her köşesinde dev yatırımların devam ettiği Türkiye giderek güçlenen demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği ve artan birikimiyle tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekiyor.

banner37
Bu yatırımların en önemlilerinden biri de İstanbul Havalimanı’dır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük eserlerinden olan havalimanımızın ülkemize, bölgemize ve dünyaya bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Ağustos ayında başlayan kur faiz enflasyon saldırısını ekonomimizin güçlü yapısı ve aldığımız tedbirlerle kısa sürede bertaraf ettik. Türkiye’ye önce ‘kırılgan ekonomi’ diyerek yaftalamaya ardından da kırmaya çalışanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. Turist sayımızı tarihimizin en yüksek seviyesine çıkarmayı, cari açığımızı da son dönemin en alt düzeyine indirmeyi başardık.

Savunma sanayii başta olmak üzere kritik sektörlerdeki tasarım, araştırma, geliştirme faaliyetlerini artırarak sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz yılın en büyük kazanımlarından biri de 16 Nisan halk oylamasında hayata geçen yeni yönetim sistemimizin ilk seçimlerini başarıyla gerçekleştirmiş olmamızdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin fiilen uygulamaya girmesiyle ülkemiz artık koalisyonlar, krizler, muhtıralar ve darbeler dönemini geride bıraktı. İnşallah demokrasimizin, ekonomimizin ve devlet kurumlarımızın daha etkin işleyeceği yeni dönemi başlattık. Bu seçimlerde şahsımı ve cumhur ittifakını tercih eden herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

DEVAMI GELİYOR...

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2018, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1