banner2
banner34

Erel: Çözüm iradesi bir kez daha sokaklardadır

Erel: Çözüm iradesi  bir kez daha sokaklardadır
banner45

Kıbrıs AB Derneği eski Başkanı İş adamı Ali Erel, halkın yöneticilerin aksine adanın her iki yanında da çözüm iradesinin sokaklarda olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Kıbrıs AB Derneği eski Başkanı İş adamı Ali Erel, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Kıbrıs sorununda yaşanacak olası gelişmeleri değerlendirdi. Erel, özellikle 2007 yılından itibaren Türkiye’deki AKP iktidarının politikalarında büyük bir değişim yaşandığına işaret ederek, adanın Kuzeyinin de bu politikalardan kötü etkilendiğini ifade etti. TC-KKTC ilişkilerinin geldiği noktanın son derece düşündürücü olduğuna işaret eden Erel, “Başta ekonomik ilişkiler olmak üzere tüm irade Türkiye’ye aktarıldı, bu da ilişkinin boyutunu Bizde olan orada da olacak noktasına taşııdı, bu Kıbrıslı Türklerin geleceği açısından son derece tehlikeli bir durumdur” dedi.

banner37
Erel, yargının kararına yapılan müdahale girişimiyle başlayan sürece Kıbrıslı Türklerin verdiği tepki ve ardından Cumartesi günü eş zamanlı adanın her iki yanında da yapılan eylemin yöneticilerin aksine iradenin hala sokakta olduğunun en iyi göstergesi olduğunu ifade etti.

Ali Erel, Türkiye’nin önümüzdeki süreçte alacağı pozisyonun son derece önemli olmakla birlikte Cenevre’de masaya sürülmeye çalışılan İki Egemen Devletli yapının kabul görme olasılığının olmadığını ifade etti.

Erel, Kıbrıslı Türklerin 2004’te düştükleri hataya bir kez daha düşmemeleri ve sokaktaki sesi hep dinamik tutmaları gerektiğini belirterek, “ İki Egemen Devlet tezi günün sonunda kabul edilmeyecek ve burada bir kez daha iki halkın ne istediği sorusu gündeme gelecek, uluslararası bir firma tarafından son yaptırılan ankete göre Kıbrıslı Rumların yüzde 72’si Kıbrıslı Türklerin de yüzde 71’i çözümü hala fedarasyonda görmekte, bu da BM’nin tezleriyle örtüşen bir durumdur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1