banner2
banner34

Erhürman: Bu yasa tasarılarıyla temel hak ve özgürler hiçe sayılıyor

Erhürman: Bu yasa tasarılarıyla temel hak ve özgürler hiçe sayılıyor
banner45
banner46

Ceza Yasası, Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması ve Müfsidane Yayınlar yasalarında değişiklikler öngören 3 tasarı ivedilik talebiyle bugün Meclis’in gündemine getirildi.

ERHÜRMAN: BU YASA TASARILARIYLA TEMEL HAK VE ÖZGÜRLER HİÇE SAYILIYOR

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Erhürman, ivediliği sunulan yasa tasarılarıyla temel hak ve özgürlüklerin hiçe sayıldığını belirterek, “Bu acil ihtiyaçtır da ivedilik mi istiyorsunuz?  Komitede geçmeyecek” dedi.

banner37
Ülkenin bir asır öncesine götürülmeye çalışıldığını ifade eden Erhürman, “Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Önümüze sunduğunuz yasa tasarılarını okumuyorsunuz. Bu yasa önerileri bu meclisten geçmeyecek” açıklamasında bulundu.

“EĞER BU YASA TASARILARINI GERİ ÇEKMEZSENİZ ‘CUMHURBAŞKANLIĞINA HOŞNUTSUZLUK’ YARATACAĞIZ”

Erhürman, yasa tasarılarının ivediliğin geri çekilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Eğer bu yasa tasarılarını geri çekmezseniz ‘Cumhurbaşkanlığına hoşnutsuzluk’ yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Erhürman açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu memlekette reform adı altında temel hak ve özgürlükleri hiçe saymanızdan çabanızdan derhal vazgeçin. Bu yasa önerileri kendi içinde tutarlı bile değil. Hatada ısrar edilirse çok ciddi tepkiyle karşılaşacaksınız. Bu kabul edilebilir bir şey değil.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1