banner2
banner34

Erhürman: Hükümet fiilen yok hükmündedir

Erhürman: Hükümet fiilen yok hükmündedir
banner45
banner46

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin anayasayı ihlal ettini söyledi ve Yok hükmündedir dedi.

Erhürman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Anayasa ve yasaya göre Haziran ayında ara seçim yapılması gerekiyordu. Yapılmamasının yolu Haziran'dan önce bir yıl içinde erken seçim kararı alınmasıydı. Ne seçim yapıldı, ne de erken seçim kararı alındı. Anayasa da, yasa da ihlal edildi ve edilmeye devam ediliyor. 

Anayasa'ya göre boşalan bakanlığın on gün içinde doldurulması gerekiyordu. Hala doldurulmadı. Anayasa bilfiil ihlal edilmeye devam ediliyor. 

banner37
Herkes bu ihlallerin yaptırımını soruyor. Hiçbir anayasa koyucu bu kadar açık anayasa ihlali yapılacağı öngörüsüyle anayasa hazırlamaz. Yaptırım halkın iradesidir. Bunları yapan hükumet fiilen görevde olsa da meşruiyetini yitirmiştir!!! Yok hükmündedir!!!

DP Genel Sekreteri Sn. Afet Özcafer ibretlik şeyler söylüyor:

1. DP, tatil sonrası nisabın sağlanamayacağını, bu nedenle erken seçime gidileceğini bildiği için hükumetten çekilmiyor.

2. Sn. Saner'in istediği DP'yi isyan ettirerek hükumetten çekilmesini sağlamak ve kurultaysız seçime gitmektir.

Anayasa'yı tekrar tekrar ihlal ederek meşruiyetini tamamen yitiren yok hükmündeki hükumetin hala varmış gibi davranmasının sebeplerini böylece öğrenmiş olduk. Oysa "hükumet"ten yapılan açıklamalara göre, pandemi ve/veya ekonomiydi sebep! Bunca sıkıntının içinde, adına "hükumet" denilen büyük bir yalanla zaman kaybetmeye devam ediyoruz!!!

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1