banner2
banner34

Erhürman: Önerimiz 7 Ocak / Özgürgün: Hayırlısı olsun

UBP- CTP arasındaki “erken seçim polemiği” muhtemel seçim tarihini belirledi. Başbakan Özgürgün, “tarih söylesinler” çıkışına CTP Genel Başkanı Erhürman, “en uygun tarih 7 Ocak” yanıtını verdi. Başbakan son noktayı koydu “gereken yapılacak”

Erhürman: Önerimiz 7 Ocak / Özgürgün: Hayırlısı olsun
banner45

UBP- CTP arasındaki “erken seçim polemiği” muhtemel seçim tarihini belirledi. Başbakan Özgürgün,  “tarih söylesinler” çıkışına CTP Genel Başkanı Erhürman, “en uygun tarih 7 Ocak” yanıtını verdi. Başbakan son noktayı koydu “gereken yapılacak”

7 OCAK UYGUN: Başbakanın, “hodri meydan, erken seçim” çağrısına CTP Genel başkanı “7 Ocak 2018” tarihini verdi.  Erhürman, komitedeki Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın son aşamada olduğunu belirterek, “Aralık sonu, Ocak başı seçim için uygun. Bizim için gerçekçi tarih 7 Ocak” dedi

HANGİ YASAYLA: Başbakan Hüseyin Özgürgün: Keşke, partilileri önünde coşarak UBP’ye hodri meydan çektiği gün, mimarı olduğu düzenlemeye muhtaç seçim yasasının Meclis Komite ve Genel Kurul aşamalarını ve YSK ile işlemleri unutmasaydı

ÖZGÜRGÜN’Ü CİDDİYE ALMIYORUM: CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman:  Aylar önce “tarihi siz belirleyin, getirin imzalayayım” deyip de her zamanki gibi sözünde durmayarak götürdüğümüz öneriyi imzalamayan Özgürgün’ü ciddiye almakta büyük güçlük çekiyorum

“HALKIMIZA HAYIRLISI OLSUN” Başbakan Özgürgün, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın 7 Ocak önerisine anında yanıt verdi. Özgürgün: Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman bir tarih vermişlerdir, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır

Ulusal Birlik Partisi’nin 42’nci kuruluş yıldönümü kutlamasında, “Hodri Meydan” diyerek, CTP’ye erken seçim tarihi belirleme çağrısı yaptı, CTP Genel başkanı Tufan Erhürman, “7 Ocak 2018 tarihini önerdi.

Erhürman- Özgürgün arasındaki gerilim dün gün boyu devam etti. Başbakan Hüseyin Özgürgün, komitedeki Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın henüz meclis gündemine gelmediğini, bunun suçlusunun da Erhürman olduğunu söyledi.

Erhürman ise, “Başkanı UBP’li olan bir komitenin çalışmalarından, Başbakanın haberi yok” diyerek Özgürgün’ü “bilgisizlikle” suçladı.

Erhüman Başbakan Özgürgün’ün daha önce “tarihi siz belirleyin getirin imzalayalım” dedikten sonra götürdükleri öneriyi imzalamadığını da hatırlattı.

Özgürgün: Erhürman yasayı unuttu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Erhüman’ın bu açıklamasını yanıtladı. Başbakan Özgürgün, Erhürman’a çağrısının gayet samimi ve net olduğunu belirterek, “Keşke, partilileri önünde coşarak UBP’ye hodri meydan çektiği gün, mimarı olduğu düzenlemeye muhtaç seçim yasasının Meclis Komite ve Genel Kurul aşamalarını ve YSK ile işlemleri unutmasaydı” dedi.

Özgürgün, “Ulusal Birlik Partisine erken seçim çağrısı yapan CTP Genel Başkanı Erhüman’dan UBP’nin takip edeceği yolu değil, CTP’nin arzu ettiği seçim tarihini açıklamasını istedim.

banner37
Medyaya yansıdığı şekliyle, partililerine hitaben konuşmalarında UBP’ye meydan okuyarak erken seçim talebinde bulunan CTP Genel Başkanı Erhürman’a partimizin dün akşamki etkinliğinde çağrım gayet samimi ve nettir.

Sayın Erhürman erken genel seçim tarihi belirleme yerine UBP’den taleplerde bulunma yoluna gitmiştir. Keşke, partilileri önünde coşarak UBP’ye hodri meydan çektiği gün, mimarı olduğu düzenlemeye muhtaç seçim yasasının Meclis Komite ve Genel Kurul aşamalarını ve YSK ile işlemleri unutmasaydı.”ifadelerini kullandı.

 

Erhürman: Daha önce öneriyi reddeden Özgürgün

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Özgürgün’ün daha önce de “hodri meydan” çektiğini ancak “2 Temmuz 2017 erken genel seçim tarihini” reddettiğini anımsatarak, “Aylar önce “tarihi siz belirleyin, getirin imzalayayım” deyip de her zamanki gibi sözünde durmayarak götürdüğümüz öneriyi imzalamayan Özgürgün’ü ciddİye almakta büyük güçlük çekiyorum” dedi.

Erhürman şöyle devam etti:

“Ama çok açık söylüyorum: Yasayı bir an önce komiteden geçirip Genel Kurul’a getirin. YSK ile görüşün. Yasal olarak mümkün olan en erken tarihte seçimi yapalım. Biz, yasa geçer geçmez, yasal olarak mümkün olan en erken tarih için getirilecek öneriye imza atmaya da, Özgürgün her zamanki gibi kaçacaksa, Meclise öneri götürmeye de hazırız.

CTP aylardır hep aynı şeyi söylüyor: Bu hükümetin görevde olduğu her gün halkımızdan ve geleceğimizden çalınmış bir gündür.”

 “Komite başkanı UBP’li”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Seçim ve Halkoylaması Yasası’nı görüşen komitenin başında, UBP’li İzlem Gürçağ var” diyerek, UBP’nin komitede üzerine düşeni yapmadığını söyledi.
60 gün içerisinde seçime gidilebileceğini ve “24 Aralık 2017’de seçime gidilebileceğini” vurguladı.

Özgürgün’ün daha önceki süreçte de hem  Temmuz 2017’ye, hem 15 Nisan 2018’e evet dediğini anımsatarak, “Şimdi Hodri Meydan çağrısı komik kalıyor” dedi.

Her şey yolunda giderse, “7 Ocak tarihi en gerçekçi tarih” ifadesini kullanan Erhürman, “Komitedeki çalışma tamamlanma aşamasında. Resmi Gazete’de yayınlandıktan iki gün sonra, 60 gün yeter. Aralık sonu uygun ama yeni yılın geçmesi de beklenebilir. Bu nedenle CTP 7 Ocak tarihinde ısrarlı” dedi.


Özgürgün: Gereken yapılacaktır

Başbakan Hüseyin Özgürgün, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın 7 Ocak’ta erken seçim önerisine anında yanıt verdi. Özgürgün, Erhürman’ın , erken Seçim tarihi olarak verdiği 7 Ocak tarihi için hayırlısı olsun dedi.

Başbakan Özgürgün, BRT’ye yaptığı açıklamada,          “Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman bir tarih vermişlerdir, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2017, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1