banner2
banner34

Erhürman'dan Denktaş'a...

Cumhuriyet Meclisi’nde CTP Genel Başkanı ve milletvekili Tufan Erhürman ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş arasında “vatandaşlık” gerginliği yaşandı.

Erhürman'dan Denktaş'a...
banner45

Vatandaşlık konusu Meclis’te gerginliğe sebep oldu. CTP milletvekili Tufan Erhürman hükümetin dağıttığı vatandaşlıklarla ilgili açıklama istedi.

banner37
Erhürman açıklamasında “siz bu memleketin sahibi değilsiniz. Bu memlekette yasalar var, bu yasalar sizin oylarınızla geçti. Bu yasalar size istisnai vatandaşlık verdiğinizde gerekçelerinin açıklanmasını emrediyor. Siz yasaların üstünde değilsiniz. Siz 17 yıldır bu memlekette doğmuş ve büyümüş çocuklara vatandaşlık veriyorsanız istisnai vatandaşlık diye, bırakın karşı çıkmayı size destek vereceğiz” dedi.

Erhürman’ın bu sözleri sonrası Denktaş ile Erhürman arasında laf dalaşı yaşandı. Yaşanan tartışma sonrası Başbakan Yardımcısı Denktaş, Meclis Genel Kurulu’nu terk etti.

Erhürman Denktaş’ın ayrılmasının ardından yaptığı konuşmada ise, “yetti bu memleketin senden çektiği artık. Yüzsüzlüğe bak sen. Artık bu şansı bu memlekette bulamayacak bu Başbakan ve Başbakan Yardımcısı… Nereden buldunuz be siz bu memleketin tapusunu?” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1