banner2
banner34

Erhürman:İşverene değil, çalışana sosyal sigorta prim veya maaş desteği verilmeli

Erhürman:İşverene değil, çalışana sosyal sigorta prim veya maaş desteği verilmeli
banner45
banner46

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, asgari ücretin, hayat pahalılığının üzerine çıkması için önerilerde bulunarak, işveren yerine çalışana sosyal sigorta prim veya maaş desteği verilmesi gerektiğini belirtti.

Partisinden yapılan açıklamaya göre katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, işverene değil, çalışana sosyal sigorta prim veya maaş desteği verilmesi önerisi yaptı.

banner37
Tufan Erhürman, “Devletin verdiği destekte işveren kapsamını daraltalım. Geri kalan kaynağı da doğrudan işçiye verelim. İşçinin eline geçen maaşın 8 bin 600 değil, 9 bin 400 olacak şekilde, doğrudan çalışanın destekleneceği bir durum yaratalım” dedi.

10 binlerce kişinin asgari ücretle geçindiğini kaydeden Erhürman, asgari ücretin hayat idame ettirebilmek için yeterli olmadığını savundu.

Yıllık hayat pahalılığının yüzde 110, gıda enflasyonunun ise yüzde 128 olduğunu belirten Erhürman, “Asgari ücretli, asgari temizlik ve asgari gıda ihtiyacını karşılayabilecek. Bu rakamların buralara düşmesi, ülkede sosyal patlamalara sebebiyet verecek” görüşünü dile getirdi.

Sadece kamuda çalışanları değil, özel sektör çalışanların da düşünülmesi gerektiğini aktaran Erhürman, Maliye’nin de elini taşın altına koyarak ihtiyaçlı işvereni destekleyebileceğini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1