banner2
banner34

Esir Rus askerleri Ukrayna saflarına geçti

Esir Rus askerleri Ukrayna saflarına geçti
banner45

Ukrayna Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, bazı Rus askerlerin taraf değiştirdi. Putin'in işgal kuvvetlerine karşı savaşmak için yeni bir alay oluşturulduğu bildirildi. Açıklamada, "Rusya'nın Özgürlük Lejyonu" olarak adlandırdıkları grubun ilk eğitim çalışmalarının başlandığı vurgulandı.

Ukrayna medyası, esir Rus askerlerin Ukrayna ordusuna katıldığını doğruladı. Ukrayna'nın önde gelen gazetelerinden Baget, esir Rus askerlerinin moral bozukluğu nedeniyle teslim olduklarını, bu sebeple de Ukrayna saflarına geçtiklerini yazdı. Uzmanlar ise taraf değiştiren askerler arasında ajanların olma olasılığı üzerine önlemler alındığını belirtti.

Ukrayna ordusu taraf değiştiren Rus askerlere ilk eğitimi verdi. İsveç yapımı bir silah üzerinde yapılan eğitimde askerlere NATO silahları tanıtıldı. Yetkililer eğitimin başarılı bir şekilde geçtiğini aktardı.

banner37

17 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 33 gündür sürerken, Rusya askeri kayıplar vermeye devam ediyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada 33 gün içinde 17 bin Rus askerinin öldürüldüğünü öne sürdü.

Açıklamada ayrıca, Rus ordusuna ait 586 tank, bin 694 zırhlı askeri araç, 302 top atış sistemi, 95 çok namlulu roketatar, 54 hava savunma sistemi, 123 savaş uçağı, 127 helikopter, 66 insansız hava aracı, bin 150 otomobil, 73 yakıt ikmal tankı, 7 gemi, 21 özel ekipman ve 4 adet operasyonel taktik roket sisteminin de imha edildiği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1