banner2
banner34

Eski başhekimden uyarı

Eski başhekimden uyarı
banner45

Eski başhekim Ersan Berksel hükümeti sosyal medya hesabı üzerinde uyardı

İşte Eski başhekim Ersan Berksel'in açıklaması:

Hükümet sözcüsü sayın Kudret Özersay şöyle diyor:”şartlar değişirse sokağa çıkma yasağı da ilan edebiliriz.” Yani salgın olursa veya hasta sayısı ani ve hızlı artarsa o zaman sokağa çıkma yasağı ilan ederiz.
Kudret bey, ben bir hekim, emekli başhekim olarak önerim o zamanın şimdi olduğudur; hastalık hız kazanmadan katlanarak artmaya başlamadan. Vakaların artması, hızlanması sonrasında koyacağınız sokağa çıkma yasağı hastalığın yayılmasını İtalya örneğindeki gibi önleyemeyecektir.
Hükümet yurtdışından gelenleri evlerinde 14 günlük karantinaya davet ediyor. Uymayanları ihbar etme görevini de vatandaşa bırakıyor. Yurt dışından gelen bu kişilerin evlerinde aileleri var. Virüsü taşıyorsa Onlara bulaştırma ihtimali var. Gelenler ne yapacakları konusunda bilgilendiriliyor diyorsunuz. Ben de anladılar mi? Veya tam uygulayacaklar mi? Diyorum.

banner37
Bu yöntemle ciddi korunma sağlanamaz. 14 günlük karantina devlet gözetiminde olmalıdır.
Hastalık tespit edilen vakaların yakın temasta bulunduğu yüksek riskli kişilerle yüksek riskli aile bireyleri devlet kontrolünde, diğer temasta bulunduğu düşük riskli bireyler ise evlerinde gözetim altına alınmalıdır.
Son sözüm inat etmeyin, en azından yurt dışından gelenleri devlet gözetiminde karantinaya alın. 2 yerli hastanın bulaşma yönünden yüksek riskli bireylerini devlet gözetiminde, temas ettikleri kişileri de tespit ederek evlerinde gözetim altına alın.
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 11:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ceyhun hami
Ceyhun hami - 4 yıl Önce

Cok haklisiniz

D. Alidayı
D. Alidayı - 4 yıl Önce

Gocagarı şey ettikten sonra kapıyı pekilemiş misali

Alev Ulubay
Alev Ulubay - 4 yıl Önce

Yurt dışından gelenler evden çıkmayacaklar mi? Markete gitmeyeceklermi? Virüs varsa bulaşmazmı bunları kim nasıl kontrol edecek bizim evde kalmamızla olmuyor üzgünüm Allah beterinden korusun

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1