banner2
banner34

Eylem: Siyasi kaygılar eğitime zarar veriyor

Eylem: Siyasi kaygılar eğitime zarar veriyor
banner45
banner46

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem Pazartesi gününden itibaren 12’nci sınıflarda yeniden başlayan seyrekleştirilmiş yüz yüze eğitime katılım oranlarının, Özel okullarda yüzde 86, Devlet okullarında yüzde 28 ve Mesleki Teknik eğitimde ise yüzde 41 olarak gerçekleştiğini belirtti. Eylem, Eğitim Bakanı Amcaoğlu’nun siyasi baskı ve kaygılar sonucu, “Aşılama gerçekleşmeden okullar açılmayacak” şeklindeki sözünün arkasında duramadığını kaydetti. Selma Eylem, bu süreçte kendini basın olarak addeden kalemşörlerin ise öğretmenlere seviyesizce saldırılarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Eylem, son bir yıldır zaten bir takım sorunların yaşandığı eğitim alanında salgınla birlikte koşulların hem öğretmen, hem öğrenci hem de veli için daha da zorlaştığını kaydetti.

banner37
Pazartesinden itibaren başlayan yüz yüze eğitim süreciyle ilgili öğretmenlerin önceden kaygı endişe ve alınması gereken tedbirleri ortaya koymasına karşın, hükümetin bunları dikkate almadan hiçbir önlem almadan süreci dayattığını ifade etti. Özellikle Türkiye’den görevli olarak ülkede bulunan öğretmenlerin çocukları yüz yüze eğitime zorladığını anlatan Eylem, bu durumun hem öğrenci hem de velilerde büyük rahatsızlık yarattığını kaydetti. Okulların yeniden açılmasına karşın hala ortada Bulaş Protokolünün olmadığını anlatan Eylem, okulların büyük risk altında olmasına karşın hükümetin “Ben yaparım olur” mantığıyla hareket ettiğini kaydetti.

Süreçte Tabipler Birliği ile de karşı karşıya getirilmeye çalışıldıklarını anlatan Eylem, her iki örgütün de beklentilerinin sağlıklı bir eğitim olduğunu ve geçtiğimiz gün bir araya gelerek süreci gözden geçirdiklerini söyledi.

Pandemi koşullarından geçilmesine karşın okullardaki altyapı eksikliklerinin hala giderilmediğine dikkat çeken Eylem, “Biz başından beri bu riske işaret ediyoruz ancak hükümet ve bakanlığın bu anlamda herhangi atılmış bir adımı yok” dedi.

Bakanlığın dün Teknik Kurul oluşturulması açısından kendilerini toplantıya çağırdığını anlatan Selma Eylem, bu çerçevede salgınla birlikte ortaya çıkan kayıpların giderilmesi noktasında müfredatın düzenlenmesi ve okullardaki sağlık ve güvenlik önlemlerinin oluşturulacak komitede ele alınacağını kaydetti.

Eylem, “Öğretmen hiçbir zaman görevden kaçmadı ve kaçmaz da, pandemi sürecinde arkadaşlarımız olağanüstü bir çabayla çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmamaları için gecelerini gündüzlerine kattı, bu süreç hala devam ediyor, bizim talebimiz ülkeyi yönetenlerin de aynı duyarlılığı göstermesi noktasındadır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1