banner2
banner34

Eylem: Yok olacaksak da savaşarak olacağız

Eylem: Yok olacaksak da savaşarak olacağız
banner45

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem, son bir yılda Kıbrıslı Türklerin iradelerine bugüne kadar görülmemiş bir şekilde AKP yöneticileri tarafından saldırılar gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Bu toplumun ilerici ve aydın kesimi barışseverler buna müsaade etmeyecek, eğer günün sonunda yok olacaksak da savaşarak yok olacağız” dedi.

Eylem, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçiminden başlayarak bugüne kadar Kıbrıslı Türklerin irade ve varlığına yönelik Türkiye’deki AKP iktidarının açık ve aleni bir şekilde saldırılarının devam ettiğini kaydetti. Eylem, seçimden, hükümet oluşumuna, sendikalardan, insanların susturulmasına, basından eğitime kadar bu müdahalelerin sürdüğünü belirterek, başta siyasi mekanizmalar olmak üzere toplumun tüm katmanlarını Bu Memleket Bizim Palatformu şemsiyesi altında mücadeleye davet etti.

KTOEÖS Genel Sekreteri Selma Eylem, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında son siyasi gelişmeler ve eğitimin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

banner37
Eylem, son bir yılda tarihinde görülmemiş şekilde Kıbrıslı Türklerin bir dizayn çalışmasına tabi tutulduklarını ifade etti.

Selma Eylem, “Türkiye’deki AKP iktidarı bendi buradaki işbirlikçileri vasıtasıyla toplumu kendi ideolojileri çerçevesinde şekillendirmeye çalışıyorlar, müdahale etmedikleri tek bir alan bile yok, kendiler gibi düşünmeyene yoğun saldırılarda bulunuyorlar, en son Sol Hareket yetkililerine yapılmak istenenler bunun bir neticesidir” dedi.

Ülkenin önemli günlerden geçtiğine dikkat çeken Eylem, bu süreçte yurtseverlerin farklılıklarını bir kenara bırakarak Adada bir çözüm ve Kıbrıslı Türklerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan iradesini korumak için birleşmesi gerektiğini kaydetti. Selma Eylem, “Önümüzde 5+BM süreci gibi son toplantısına yansımalıdır. Ada’nın her iki yanındaki yurtseverler bu varoluş kavgasında birlikte hareket etmelidir. AKP, Tatar eliyle bu ülkede Taksim için çalışıyor, buna asla geçit vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında  pandemi gölgesinde geçen 1 yıllık eğitim dönemini “kayıp” olarak nitelendiren Eylem, “Hükümetin yanlış politikaları maalesef eğitimde bir yılı kaybetmemize neden oldu, gelecek yılın da yönetenlerin öngörüsüzlük ve plansızlığı nedeniyle kaybedilebilir” şeklinde konuştu.

“Hükümet aşılama yapılmadan eğitimi başlatmam ” yönündeki açıklamalarını da eleştiren Selma Eylem, “Hangi aşı ve ne zaman, sendikalar yüz yüze eğitime ara verilmemesi için birçok öneri sundu ancak hükümet şimdi de aşılama yapmadan yüz yüze eğitimi başlatmayacağını söylüyor, bu da eğitimin akıbetinin hala belirsiz olduğu anlamına geliyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1