banner2
banner34

FETÖ zanlıları artabilir

Polis teşkilatında 53 polis mensubunun FETÖ ile bağı olduğunun belirlenmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Başsavcılık ilk kez açıklama yaptı.

 FETÖ zanlıları artabilir
banner45

Polis teşkilatında 53 polis mensubunun FETÖ ile bağı olduğunun belirlenmesi kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Başsavcılık ilk kez açıklama yaptı ve ‘FETÖ soruşturması’ olduğunu doğruladı.

Başsavcı Yardımcısı Muavini Ergül Kızılokgil, dün KIBRIS’a yaptığı açıklamada, “Başsavcılık’ta FETÖ’yle ilgili bir soruşturma olduğu doğru. Ne kadar polis mensubuyla ilgili olduğu belli değil. Bu ekip daha yeni başladı. Tarafsız, bağımsız, objektif bir soruşturma ekibiyiz. Basında da bilgi kirliliği mevcuttur. Soruşturmayı yeni devraldık. Soruşturmanın boyutuyla ilgileniyoruz. Emare ve ifade alacağız” dedi.

Kızılokgil: Önümüzü görmeye çalışıyoruz

Başsavcı Yardımcı Muavini Ergül Kızılokgil, “Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde daha önce de soruşturmalar vardı. Başından beri bu soruşturmanın içinde değildik. Önümüzü görmeye çalışıyoruz. İncelemelerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

“Rakam 53’ün altında veya üzerinde çıkabilir”

Başsavcı Yardımcı Muavini Ergül Kızılokgil, elindeki bir yazışma belgesinde 53 polis mensubunun olduğunu doğruladı ancak bir başka dosyada 13 isimlik bir liste olduğunu söyledi.

Kızılokgil, rakamın artabileceği gibi, düşebileceğine de işaret ederek, “Yazışmalarda 53 polis mensubu ile ilgili rakam var. Doğrudur, ancak bu rakam arta da bilir, 74 polis mensubuna da çıkabilir. Rakam daha da düşebilir. Bir başka belgede 13 polis mensubunun adı var. Aynı isimler farklı dosyalarda da var. Kaç tanesi sanık, kaç tanesi tanık olacak belli değil” dedi.

“Yasalardaki tüm yetkiler kullanılacak”

banner37
Ergül Kızılokgil, “Yasal yetkilerimiz çerçevesinde, soruşturmanın seyrine göre, yasalardaki tüm yetkiler kullanılacak. Bayramdan önce bir takım yazışmalar yapıldı, polis ekibi oluşturuldu. Konuyu derinlemesine inceliyoruz” şeklinde konuştu.

“Herhangi bir polis mensubunun açığa alınması talep edilmedi”

Başsavcı Yardımcı Muavini Ergül Kızılokgil, ne Başsavcılık, ne de şahsının, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na 53 polisin veya an az üç yetkili polisin görevden alınmasıyla ilgili herhangi bir yazı gönderilmediğini ifade etti.

Kızılokgil, ayrıca, bazı gazetelerde ortaya atılan iddialara da yanıt verdi. Kızılokgil, “Tamam biz, devletin, cumhurbaşkanının, devletin organlarının hukuk danışmanıyız ancak özerk bağımsız bir dairesiyiz. Ne başsavcı, ne de savcılar kimseden emir almaz. Savcılar, başsavcının önerileri doğrultusunda bağımsız çalışırlar. Devletin organlarının hukuk danışmanıyız ancak başbakandan ne ben ne de başsavcı emir almaz” dedi.

“Deliller var”

FETÖ soruşturmasıyla ilgili KIBRIS’a bilgi veren güvenilir kaynaklar, FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen ‘53 polis mensubunun’, örgüt üyeleriyle mesajlaştıkları ‘Bylock’ programını kullandıklarının belirlendiğini, tek delilin bu olmadığını, Türkiye’den gelen FETÖ terör örgütü üyeleriyle KKTC’de toplantılar yaptıklarına dair delillerin bulunduğunu bildirmişti.

Aynı kaynaklara göre, polis mensuplarının himmet verdiklerine dair delillere ulaşılırken, bazı polis mensuplarının hesaplarında çok yüklü miktarlarda para bulunduğunun belirlendiği belirtilmişti.

Yaklaşık 300 siville ilgili de durumun aynı olduğu ve aleyhlerindeki tek delillerin “Bylock” olmadığı bilgisine ulaşılmıştı.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Emine UYSAL

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2017, 06:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1