banner2
banner34

Geçişlere ‘Euro’ çelmesi

Her 23 Nisan ve 19 Mayıslarda uzun araba kuyruklarının oluştuğu Metehan Sınır Kapısı’nda bu kez kısmen sakindi. Vatandaşlar Euro’nun yükselmesi nedeniyle tatili Güneyde değil kuzeyde geçirmeyi tercih etti

Geçişlere ‘Euro’ çelmesi
banner45

 

Her resmi tatilde Kıbrıslı Türklerin Güneye geçerek tatili değerlendirmesi dün bir nebze de olsa sekteye uğradı. Euro’nun Türk Lirası karşısında ciddi yükselişi vatandaşların her resmi tatilde Metehan Sınır Kapısı’nda oluşturduğu araba kuyruklarının azalmasına neden oldu.

banner37
Havadis dün öğle saatlerinde Metehan Sınır Kapısı’na giderek yoğunluğu gözlemledi. Güney’e geçişlerde en sık kullanılan sınır kapılarından biri olan Metehan Sınır Kapısı’nda geçmiş dönemde resmi tatil günlerinde yaşanılan yoğunluk, dün kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kısmen azaldı.

Normal zamanda uzun araç kuyruklarının oluştuğu Metehan Sınır Kapısı’nda dün, geçmiş tatil günlerine göre sakinlik hakimdi.  Hal böyle olunca Metehan Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmek isteyen vatandaşlar muhaceret işlemlerini rahatça yaparak Güney’e geçebildi.

Hasan Düzgün/ Havadis

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 06:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1