banner2
banner34

Genç, kadın ve işletmeler için büyük destek paketi

Genç, kadın ve işletmeler için büyük destek paketi
banner45

Başbakan Ünal Üstel, Yeni ekonomi destek paketini açıkladı. Sigorta ve vergi borcu olan vatandaşlarımızın bu kredilerden yararlanacağını vurguladı.

100 milyon TL işletme kredisi talep edenler azami 150 bin TL kredinin 6 ay ödemesiz sabit faizli olmak üzere verilecek. Kadın girişimciler için  20 milyon TL tutarında kredi sağlanacağını belirtti. 

İhracat yapan firmalarımızın Türk Exim Bank tarafından finansal destek sağlayarak 60 milyona yakın kredi verileceğini belirtti.

Bu kredinin yüzde 21 faiz oranıyla olacağını açıkladı. Yine Halk Bank tarafından kullanılan Esnaflarımız için İşletme kredi paketi verileceğini ve %9,50 faiz oranıyla azami 275 bin türk lirası olarak verileceğini duyurdu. 

Ticari araç talebinde bulunan işletmeler için 84 aya kadar kredi imkanı verileceğini, 1. Milyon Türk lirasına kadar kredi verileceğini kamuaoyu ile paylaştı.

Mevcut işletmeler düşük faizli kredilere başvurabilir.

banner37
Sosyal yardım alanlara 2 bin TL, engelli maaşı alanlara 1 bin TL bayramlık verilecek. Sosyal yardım maaşı alanlara yılda bir kez yapılan hayat pahalılığı değişecek ve temmuzda da hayat pahalılığı verilecektir. Elektrik tarifelerinde fiyat artışı yapılması halinde engelli ve sosyal yardım maaşı alanlara artış uygulanmayacak artışı devlet karşılayacaktır.

Sektörlere yönelik teşvikler önümüzdeki günlerde halka açıklanacaktır.

Otelciler birliği ve sanayi odası tarafından 25 megavat güneş elektrik santral kurulmasına izin verilecek ve şebekeye dahil edilecektir.

5 kişiye kadar genç girişimci işverenlere, destek paketinden yararlanmaması halinde 3 ay boyunca yatırımları devlet tarafından karşılanacak.

Devlet ve vakıflara ait taşınmazların kiralarının bundan sonra TL olarak yapılması ve her yıl artışların yapılması düzenlenmiştir.

İşverenlere katkı payı yeniden değerlendirilecek.

İhalelerde müteahhitlerin döviz krizinden etkilenmesinin önlenmesi ve sonuçlanması için düzenleme yapıldı.

Kooperatif Merkez Bankası ve Vakıflar Bankası’nda açılacak hesaplarda vatandaş ağaçlandırmaya katkıda bulunabilecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1