banner2
banner34

Gençleri “siyasete” hazırlayacak

Türkiye’de 2011 yılında kurulan Genç Liderler Hareketi (GLH), kuruluşundan bu yana geçen süreçte Türkiye’nin 15 ilinde temsilcilik açtı. Genç Liderler Hareketi, 2018’de KKTC’de temsilcilik açacak.

Gençleri “siyasete” hazırlayacak
banner45


Gençlerin siyasette daha çok yer alabilmeleri amacı ile Türkiye’de 2011 yılında kurulan ve kuruluşundan bugüne kadar Türkiye’nin 15 ilinde temsilcilik açan Genç Liderler Hareketi (GLH), KKTC’de ve Makedonya’da da temsilcilik açmaya hazırlanıyor.

Genç Liderler Hareketi’nin öncüsü Sadık Türk, Genç Liderler Hareketi’nin hiçbir siyasi görüş ve siyasi partiye yakınlığının olmadığını kaydetti.

Hiçbir taraf ve ideoloji, fikir ayrımı yapmaksızın bütün gençleri bir arada birleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Türk, “Evrensel değerlere ve akılcılığa dayanan yeni bir toplumsal anlayışı hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sadık Türk,  “Genç adayların güçlendirilmesi, aday olmaya teşvik edilmesi ve görünür kılınması, gençlerin politikaya katılımını engelleyen ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması, değer ve vizyon birliği, evrensellik,  açık fikirlilik, bağımsızlık, siyasi partilere eşit mesafede olmak, insan hakları, gençlerin  haklarının benimsenmesi, temiz siyaseti oturtmaya gayret etmek amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.

Üye ve sponsorlukların ana gelirler kalemlerini oluşturduğunu kaydeden Sadık Türk, üyelerden hiç para gelmediğini, büyük organizasyon ve sponsorlardan para beklediklerini söyledi.

banner37
“Biz hiçbir zaman siyasi bir parti olmayacağız”

Sadık Türk, Genç Liderler Hareketi’nin hiçbir zaman siyasi bir parti olmayacağını belirtti.

Türk, “Zamanın ruhunu 1923’te Mustafa Kemal Atatürk`ün dışında hiç kimsenin yakalayamadığını savunuyoruz ve Atatürk’ün 1923’te yaşattığı devrimin niteliğini kavrayamadıklarını düşünüyoruz. Bunu 2005-6-7 gibi yakın bir zamanda başarmak mümkün değil ama 2023’e hazırlanmanın herkesin bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki 18-19 yılı bu amaca yönlendirmek çok anlamlı olur. Bizi heyecanlandıran budur. Bizim çok para kazanmak, bir partiye genel başkan olmak değil. Dolayısıyla herhangi bir siyasetin bizi yönlendirmesi de korkutmuyor” diye konuştu.

“Sırada KKTC ve Makedonya var”

Sadık Türk, Genç Liderler Hareketi’nin Türkiye’nin birçok ilinde genç temsilcilerinin bulunduğunu söyledi.

Genç Liderler Hareketi’nin öncüsü Sadık Türk, Türkiye’de bugün 15 ilde temsilciliklerinin bulunduğunu söyleyerek, yeni yılda da KKTC’de ve Makedonya’da temsilcilik açmayı planladıklarını ifade etti.

“Temel ilkemiz hiçbir siyasi parti güdümünde olmamak” diyen Türk, gençlerden Genç Liderler Hareketi’ne destek beklediklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1