banner2
banner34

Gençlik aşısı

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde aday adaylığı başvuru süresi dün doldu. Aday adaylığı başvurusunda gençlerin ağırlığı dikkat çekerken Meclis Başkanı Siber’in başvuruda bulunmaması sürpriz oldu.

Gençlik aşısı
banner45

 

7 VEKİL ADAY DEĞİL: Geçmişte parti başkanlığı ve Başbakanlık yapan Ferdi Sabit Soyer, Ömer Kalyoncu ve Özkan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra seçim hükümeti döneminde başbakanlık yapan Meclis Başkanı Sibel Siber de adaylık başvurusu yapmadı. Milletvekilleri Abbas Sınay, Ahmet Gülle ve Arif Albayrak da adaylık yapmayanlar arasında yer alıyor

 TOP PARTİ MECLİSİ’NDE: Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde 3 Kasım’da başlayan erken genel seçim aday adaylığı başvuruları dün saat 17.00 itibarı ile son buldu. Bugün Parti Meclisi toplanarak aday adaylarının başvurularını onaylayacak. Ardından ise 18 Kasım’da aday adayları üye önüne çıkacak

GENÇLERLE DOLU BİR LİSTE: CTP’de yenilenmenin belirtileri sadece eski başbakanların aday olmayacağını açıklaması ile kalmadı. Aday adaylığı başvuruları içerisinde ciddi bir gençleşme ve yenilenme dikkat çekiyor. Gençlik örgütünden en az 5 kişinin aday adayı başvurusunda bulunduğu öğrenildi

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde 3 Kasım tarihinde başlayan erken genel seçim aday adaylığı başvuruları dün saat 17.00 itibarı ile son buldu. CTP’de aday adaylarının başvuruları tamamlanırken, bundan sonraki süreçte Parti Meclisi’nin aday adaylarını onaylaması gerekiyor.

Parti Meclisi’nin onayının ardından açıklanacak tam liste ile 18 Kasım günü üyeler CTP’nin adaylarını belirleyecek.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, CTP’de geçmiş dönemin temsilcileri ve önderleri olarak görülen, CTP’ye yıllardır emek veren ve seçime girmesi durumunda kesin kazanacaklar gözüyle bakılan Ömer Kalyoncu, Ferdi Sabit Soyer ve Özkan Yorgancıoğlu’nun aday olmayacağı açıklandı.

Öte yandan mevcut Meclis Başkanı CTP Lefkoşa milletvekili Sibel Siber, Girne Milletvekili Abbas Sınay, Mağusa Milletvekili Arif Albayrak ve Lefkoşa Milletvekili Ahmet Gülle milletvekilliğine aday olmadı. 7 milletvekilinin yeni dönemde olmayacağı CTP’de özellikle genç adayların başvuruları dikkat çekiyor.

Başvurular tamamlandı

Ulusal Birlik Partisi’nde olduğunu gibi 7 Ocak erken genel seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde yaşanan aday adaylığı belirleme süreci de tamamlandı. Dün saat 17.00 itibarı ile son bulan başvuru sürecinde 50 civarında aday adayının evraklarını parti sekreteryasına ulaştırdığı öğrenildi.

 CTP’de son dakika şoku

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde dün saat 17.00’de tamamlanan aday adaylığı başvurularında son dakika şoku yaşandı. Meclis Başkanı Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber ve bir diğer Lefkoşa milletvekili Ahmet Gülle aday adaylığı başvurusu yapmadı.

 Kontenjan adayları da belirleniyor

Aday adaylığı için sürenin dolmasının ardından gözler bu kez CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın belirleyeceği kontenjan adaylarına çevrildi. Bir süredir Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, KTOEÖS Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Civisilli, Ahmet Hüdaoğlu gibi isimlerin ön plana çıktığı kontenjan adaylığı için son kararı genel başkan Erhürman verecek.

Hayvan Üreticileri Birliği Naimoğluları da kontenjan

CTP’de sürpriz bir aday da dün gündeme geldi. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları CTP’den Mağusa kontenjan adayı olacağı ifade edildi. Naimoğluları’nın Mağusa’dan 3. sıra adayı olacağı ifade edildi.

Parti Meclisi bugün toplanıyor

Aday adayları belirleme sürecinin tamamlanmasının ardından başvuruların onaylanması için Parti Meclisi bugün toplanacak. Yapılacak olan toplantıda aday adaylığı başvurusu yapanların başvuruları incelenerek onaylanacak.

Karar günü 18’i

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde adayların kesinleşmesi için tarih 18 Kasım Cumartesi. Ulusal Birlik Partisi ile aynı gün adaylarını belirleyecek olan Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yakın Doğu Üniversitesi’nde seçimi gerçekleştirecek.

Eski başbakanlar yok

banner37
CTP’de son dönemde sıklıkla telaffuz edilen gençleşme erken genel seçim ile birlikte kendisini göstermeye başladı. CTP’de yıllarca başkanlık dahil çeşitli görevlerde bulunan ve aday olması halinde kazanmasına kesin gözüyle bakılan 3 eski başbakan Ferdi Sabit Soyer, Ömer Kalyoncu ve Özkan Yorgancıoğlu aday olmayacağını açıkladı.

 Soyer kendi bloğundan açıkladı

Ferdi Sabit Soyer, seçimlerde aday olmayacağını kendi blogunundan açıkladı. Soyer açıklamasında “Şimdi 7 Ocak 2017 seçimleri ile birlikte aday olmamaya karar verdim. Daha önce sorulan bu soruya cevap vermedim. Çünkü kararımı açıklamayı  partimin açtığı adaylık başvuru süresinin sonunu bekleyerek yapmak gerektiğine inandım” diyerek aday olmayacağını kaydetti.

Soyer’in açıklamasını tam metni ise şöyle:

“7 Ocak 2017’de  Erken Seçim gerçekleşecek.  Bu seçim döneminin toplumun çok yönlü sorunlarına çözüm zemini sağlamasını her yurttaş gibi beklemekteyim.

Ancak siyasal alanın da sorunlar içinde olduğu bir gerçektir.  Bu sorunların aşılması gerekir. Fakat eskiye alternatif diye ortaya çıkan kimi siyasi akımlar ve eğilimler ise maalesef eskinin metotlarını yeni diye devam ettirmektedir.

1985 – 1990 Döneminde partim CTP’den Mağusa Karpaz milletvekili olarak seçildim. Daha sonra Aralık 1993 Erken Seçimlerinden sonra günümüze kadar Mağusa milletvekili olarak görevimi devam ettirdim.

CTP’ye üye olduğum 1972 yılından itibaren partinin Ocak, İlçe, MYK, PM ve Genel Sekreterlik, Genel Başkanlık görevlerinde milletvekilli olarak görev yaptım.  Bu görevler yanı sıra Tarım Doğal Kaynaklar ve Enerji Bakanlığı yanı sıra Başbakanlık Görevlerinde bulundum.

Bu süre içinde Mecliste Bütçe Plan Komitesine,  İdari İşler Komitesinde Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinde görevler yaptım.  Çeşitli Meclis çalışmalarında inançların doğrultusunda görevimi, partim ve ilkelerimiz doğrultusunda yerine getirmeye çalıştım.

Bütün bu süreç içinde partili arkadaşlarım ve farklı siyasi inançlara sahip partilere mensup milletvekilleri ve insanlarla diyalog ve saygı temelinde ilişki içinde görev yapmaya çalıştım.  Bu süre içinde değerlerimize bağlı olarak, ne minnetle gül kokladık. Ne zorbalık ve saldırganlıklara, çamur atmalara boyun eğdik. Ne de bizden farklı olanlara dönük gönül kırdık.

Şimdi 7 Ocak 2017 seçimleri ile birlikte aday olmamaya karar verdim. Daha önce sorulan bu soruya cevap vermedim. Çünkü kararımı açıklamayı  partimin açtığı adaylık başvuru süresinin sonunu bekleyerek yapmak gerektiğine inandım.

Aday olmayacağım demek, CTP’nin değerlerine, ilkelerine dönük sırt döneceğim veya onlara dönük edilgen kalacağım anlamına gelmez. Bu değerler için bir üye olarak tüm siyasi yaşamım boyunca gösterdiğim gibi çalışmaya elimden geldiğince katkı sağlamaya devam edeceğim.

Bu vesile ile Genel Başkanımız Sayın Tufan Erhüman ’a bu seçimlerde ve sonrasında destek vermek en büyük görevim olacaktır. Genel Başkanımız yönetimindeki partimizin seçimlerden başarı ile çıkması görevimizdir”

 Lefke’de CTP adayları hazır

Lefke’de CTP’nin adayları kesinleşti. Sadece iki kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Lefke Belediyesi Bayındırlık Müdürü ve Lefke Sivil Toplum Örgütleri Koordinatörü Teoman Oktay ile Salahi Şahiner Doğancı aday adaylığı başvurusu yaptı. 2 kişinin aday olacağı Lefke ilçesinden başka aday çıkmadığı için aday seçim değil sadece sıralama seçimi yapılacak.

7 isim yeni olacak

3 eski başbakan Ferdi Sabit Soyer, Ömer Kalyoncu ve Özkan Yorgancıoğlu’nun aday olmadığı, Girne Milletvekili Abbas Sınay ve Mağusa Milletvekili Arif Albayrak’ın da çok önceden yeni dönemde milletvekilliğini düşünmemesi, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Lefkoşa milletvekili Ahmet Gülle’nin de aday olmadığı CTP’de yeni adaylar dikkat çekiyor.

 CTP’de gençlik ateşi canlandı

Özellikle CTP’de aday adaylığı başvurularına bakıldığında ciddi bir yenilenme ve gençleşme olduğu görülüyor. Gençlik Örgütü Başkanı Şehan Tomgüsehan, Gençlik Örgütü’nde çeşitli görevler yürüten Barış Önel, Tıp-İş Başkanı Sıla Usar gibi genç adayların ön plana çıktığı partide ciddi anlamda bir gençleşmeye gidildiği görülüyor.

 Genç isimler ön planda

Havadis’in elde ettiği bilgilere göre CTP’den aday adaylığı başvurusu yapan isimler şöyle: Hasan Ulaş Altıok, Sıla Usar (kontenjan), Aybike Yektaoğlu, Şehan Tomgüsehan, Barış Önel, Mehmet Kayra, Kadri Fellahoğlu, Fatma Miralay, Muhittin Tolga Özsağlam, Biray Hamzaoğluları, Sedat Kılıç, Fikret Civisilli (kontenjan), Ziya Tüzel, Özdil Nami, Doğuş Derya, Birikim Özgür, Teberrüken Uluçay, Asım Akansoy, Erkut Şahali, Salih İzbul, Fazilet Özdenefe Kürşat, Armağan Candan, Mehmet Çağlar, Hüseyin Erçal, Mustafa Naimoğluları (kontenjan), Yalçın Kömürcügil, Mehmet Ceylanlı, Emine Solyalı, Teoman Oktay, Salahi Şahiner Doğancı, Alkan Değirmenci, Ahmet Billuroğlu, Şerife Korucan, Yusuf Özbil, Bengül Gargınsu, Orhan Mevlüt.  

Bertuğ TOPAL/ Havadis

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1