banner2
banner34

Girne'de inşaatların gerçek yüzü

Ülkemizde son yıllarda inşaat kazalarında ihmallerden dolayı birçok ölümlerin meydana gelmesine rağmen...

Girne'de inşaatların gerçek yüzü
banner45

Geçtiğimiz günlerde Girne'de bir inşaatta çekildi bu görüntü.

Girne'de bir inşaatta çekilen bu görüntü, ülkemizde son yıllarda inşaat kazalarında ihmallerden dolayı birçok ölümlerin meydana gelmesine rağmen hala tam olarak önlemlerin alınmadığının kanıtıdır. 

Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen inşaat kazalarına bir yenisi daha eklenmesin diye İçişleri Bakanlığı önlem almaya çalışsa da, Girne’deki birçok inşaatta çalışan işçiler ne baret takıyor ne de emniyet kemeri!.. 
Güvenlik önlemleri alınmadığı için inşaatlardaki ölümlü iş kazalarının sonu gelmezken, birçok inşaatta işçiler pamuk ipliğine bağlı çalışıyor. Bu sorumsuzluklara dur demeye çalışan yetkililer, önü ardı kesilmeyen bu olaylara müdahale etmekte geçiktiği için canlar yanmaya devam edecek gibi görünüyor.

banner37
Daha bir ay önce ölümlü İş kazası olmuştu
Yine Girne'de bir inşaatta 1 Şubat 2016 Pazartesi günü meydana gelen iş kazasında 27 yaşındaki Abdulhakim Bayraktar isimli işçi hayatını kaybetmişti. Bu olaya rağmen hala güvenlik tedbirlerinin alınmaması ve denetimlerin sıkılaştırılmaması vatandaşlarda tedirginlik yaratıyor.

Ne Baret ne de emniyet kemeri!..
Girne’deki birçok inşaatta çalışan işçiler ne baret takıyor ne de emniyet kemeri!. 

Vatandaşlar tepkili: artık durdurun
Birçok vatandaş, işçilerin bu
şekilde güvenlik önlemi alınmadan çalışmasının tehlikeli olduğunu söyleyerek sosyal medyada da büyük tepkiler veriyor. Çok katlı inşaatların en üst katında hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan çalışan işçilerin Allaha emanet çalıştığını söyleyen vatandaşlar, yetkililere en kısa sürede önlem alınması için çağrıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 01:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neslim
Neslim - 5 yıl Önce

Devlet biraz önlem alsa veya çıkıpta denetimleri arttırma bunlar yaşanmaz

Yusuf Örs
Yusuf Örs - 5 yıl Önce

Bu haber için gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı sizi kutlarım. Çok önemli bir konu: İinşaatlarda, maalesef insan-işçi sağlığı dikkate allnmıyor. Şantiyelerde yeterli denetim yok.

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1