banner2
banner34

Gökçebel: Bu Memleket bizim ve biz yönetmeye devam edeceğiz

Gökçebel: Bu Memleket bizim ve biz yönetmeye devam edeceğiz
banner45

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel,  Kıbrıslı Türklerin var olma kavgasının devam ettiğine dikkat çekerek, vatandaşın Cumartesi günü sokağa inerek Türkiye’deki AKP iktidarı ve uluslararası kamuoyuna  “Bu Memleket Bizim ve Biz Yönetmeye Devam Edeceğiz” mesajını vermesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Gökçebel, son günlerde Türkiye’deki bazı çevreler tarafından Kıbrıslı Türklere yönelik saldırılara dikkat çekerek, Cenevre görüşmesi öncesi bu girişimin bilinçli yapıldığını kaydetti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantörü durumundaki Türkiye’nin adada kalıcı bir bölünmüşlüğü dikte etmesini kabul etmeyeceklerini belirten Gökçebel, “Erdoğan’ın adayı yeşil sermayeye  peşkeş çekmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

banner37
Türkiye’nin kendisinin bile tanımadığı KKTC’yi İki Egemen Devlet olarak uluslararası kamuoyuna tanıtma gayretini “Aldatmaca” olarak nitelendiren Tahir Gökçebel, “Türkiye’de ne varsa olacak mantığını reddediyoruz” dedi.

Ülkedeki tüm kurumların bilinçli olarak hedef tahtası haline dönüştürüldüğüne vurgu yapan Gökçebel, AKP’nin toplumun tüm katmanlarını sindirerek kendi anlayışını buraya da monte etmeye çalıştığını ifade etti.

Son dönemlerde Laik ve Dindar üzerinden başlatılan kavganın toplumu bir birine düşürme gayretinin bir parçası olduğunu ifade ede Gökçebel, “Kıbrıs’ta herkes istediği gibi düşünür ve istediği şekilde inanç özgürlüğünü kullanabilir buna bir engel yoktur” şeklinde konuştu.

Ada’nın Kuzeyinde insanların üretimden koparılarak Türkiye’ye muhtaç bir hale getirildiklerini anlatan Tahir Gökçebel, “Bizi kendi ülkemizde 4. Sınıf vatandaşa dönüştürmeye çalışıyorlar, buna karşı toplumun tüm kesimleri birlikte mücadele vermeli” şeklinde konuştu.

AKP’nin kutuplaştırma gayretlerine karşın adanın Kuzeyinde hala halkın kurtuluşu birleşik bir Kıbrıs’ta gördüğüne dikkat çeken Gökçebel, “Bu enerjiyi Cenevre’ye taşımalıyız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1