banner2
banner34

Güç elektroniğinde dünyanın en iyilerinden olan Prof. Dr. Joachım Holtz DAÜ’de seminer verdi

Güç elektroniğinde dünyanın en iyilerinden olan Prof. Dr. Joachım Holtz DAÜ’de seminer verdi
banner45
banner46

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Elektrik Elektronik Mühendisliği Enstitüsü (IEEE) Endüstriyel Elektronik Topluluğu’nun (IES) çeşitli kademelerinde görev yapmış, güç elektroniği alanında 6 ödül almış, 17 makale ödülü bulunan, 7 kitap yayınlamış ve 33 patent sahibi olan Prof. Dr. Joachim Holtz’ü ağırladı. Prof. Dr. Holtz, DAÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Amfisi’nde gerçekleştirilen seminerde öğrenciler ve Öğretim Üyeleri ile bir araya geldi.

Almanya Wuppertal Üniversitesi'nde IEEE’nin yaşam boyu üyesi olan Prof. Dr. Holtz “Öngörülü Kontrol: Ne Zaman Kullanılır, Ne Zaman Kullanılmaz?” (Predictive Control: When to Use and When Not?) konulu seminer gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu sunumda öngörülü kontrolun 80’li yıllarda ortaya çıktığını ve son yirmi yıl içerisinde oldukça popüler bir metot haline geldiğini vurguladı.

banner37
Prof. Dr. Holtz öngörülü kontrolun arkasında yatan fikri açıklayarak söz konusu kontrol tekniğinin avantajları ile düşük ve yüksek güç seviyelerinde kullanımın yarattığı durumlar üzerinde durdu. Prof. Holtz, sunumunda maksimum temel çıkış voltajının nasıl elde edilebileceğini aktardı. Sunumunun sonunda Prof. Dr. Holtz, öngörülü kontrolun düşük voltajlı güç dönüştürücülerinden ziyade orta ve yüksek voltajlı güç dönüştürücüleri için uygun olduğu sonucuna vardığını bildirdi.

Söz konusu etkinliğe DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Elektrik Elektronik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasime Uyguroğlu ile çok sayıda öğretim üyesi de katıldı. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Demirel katkılarından dolayı Prof. Dr. Holtz’a plaket ve Kıbrıs’a özgü hediye takdiminde bulundu. Öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından seminer sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2022, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1